Mys och nya magbilder

Idag var det ju jobb sen bara massa mys, efter jobbet tog vi oss en långt bad och mös, sen gick vi vidare in i sängen och mös ännu mer ; ) Sen slumrade vi till en timme, vaknade vi halv sju och då ringde vi till Jenny för att höra om dem var hemma så vi åkte dit och hälsade på , har ju  saknat lille Anton. Som är 6 månader.. inte klokt vad tiden går fort. Och snart har vi vår lille bebis. Jenny sa hon är helt säker på att det är en pojka som ligger i min mage : ) Ska bli så spännande att se sen : )

Nu är vi hemma och ska mysa ner oss i soffan, är långlediga till tisdag ! SÅ skönt !!



 V.28

 

 Framifrån

Godnatt



Namnsdag..

Ja då har jag namnsdag idag, allt på en gång : ) Sen är det ett helt år till nästa gång : )..

Idag jobbas det mellan 08-14 sen blir det hem och röja undan här hemma, ner med alla kartonger i förrådet och storstäda inne i tvspels rummet. Soffan ska snart bort med. Kvällen vet jag inte vad som bjuder på, blir antagligen mys i soffan med en av filmerna vi hyrde igår.

Nu ska jag försöka få lite mat i magen.

Förresten, till er som är eller varit gravida, kan ni svara på varför jag är öm om min mage på kvällarna och nätterna? Det gör allt mer ont och har även nu börjat på dagarna med.. Tacksam för svar då min bm har sem.

Trevlig dag och helg mina kära läsare ! och tack för alla grattishälsningar igår !

Älskar min stora kärlek Jokke, han gör verkligen mig till världens lyckligaste och jag inser mer och mer för var dag som går hur mycket jag älskar honom och hur rätt han är för mig !! 


                                                                                             Privat inlägg

Rosegarden.

Jokke bjöd ut mig på Rosegarden, vi åt wokbuffè och det var riktigt gott !! Hade mys.. efteråt gick vi till videmix och hyrde tre filmer. Nu har jag inte tid att skriva mer, ska mysa med världens bästa sambo som jag älskar av hela mitt hjärta.


 Fick blommor av Jokke

 Och av Mamma

 och av Julia och Sandra

 Hallonpaj   Kakor  Sandra & Julia

 Jokke  Födelsedagsgrisen
  Min mat på rosegarden    Jokkes mat    efterrätt



GODNATT

Lite av dagen.

Ja då var snart denna dagen över.. Har varit i stan med Mamma, skulle hitta present till mig och jag har ju önskat mig massage, ringde till hälsa och helhet häromdagen för att höra vad dem hade, sen var vi inne på Capelli idag och vi tänkte boka en dag men bestämde att vänta lite.Gick till Subway och åt lunch, köpte med mig en macka till Jokke med då han är lika glad i det som jag : ) Sen körde vi ut till Maxi för att handla till kalaset på söndag, sen körde vi hem och jag och Jokke var bjudna hem till Sandra där även Julia var. Där bjöds det på hallonpaj, kakor och kaffe. Riktigt gott. Fick superfina blommor och ett presentkort på massage på hälsa och helhet (då det var tur att vi inte bokade en tid) : ) Tack snälla Julia och Sandra..


Nu har Jokke precis duschat och vi får se vad kvällen bjuder på ;  )

Trevlig kväll !!

Ingen vanlig dag.

Nej för det är ingen vanlig dag, det är min födelsedag : ) Och vi går även in i v.28 idag.
Är ledig idag och det är skönt, är ju ändå lite spec när man fyller år. Adam har sovit här inatt och han ville upp tidigt, så här sitter jag trött som jag vet inte vad. Vet inte riktigt vad dagen bjuder på, min Jokke jobbar till halv fyra. Men ikväll hade han någon överraskning till mig, och jag älskar verkligen det !
 
Denna födelsedagen kommer helt klart bli en av dem bästa, jag får fira den med min stora kärlek som jag älskar så otroligt mycket, jag bär på vårt barn som vi längtar så enormt mycket efter. Denna lyckan och glädjen jag känner till detta är obeskrivlig. Att få skapa ett barn med mannen man älskar så enormt är verkligen fantastiskt, vi tillsammans har skapat det av kärlek.Och jag tycker verkligen det är häftigt att i min mage ligger vår bebis och växer och gör sig redo för att komma ut till oss. "Du är verkligen efterlängtad, men stanna kvar tills du är redo, vi längtar så efter att få skämma bort dig med all vår kärlek" Är så nyfiken på dig, har du Mammas näsa? Pappas ögon? Är du pojke eller flicka?

Hoppas ni alla får en bra dag !!


V.28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10-30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna "Att föda" och " Att möta förlossningssmärtan".




Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 okt 2009
Du har 90 dagar kvar till beräknad förlossning.


Familjeliv



Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.


  

Mamma:

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.

Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?


Partner:

Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu.


Mödravården:

Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.

Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar mot Rh-positivt blod i ditt blod. Antikroppar kan bildas om du bär på ett Rh-positivt barn och ditt och barnets blod har blandats eller om ditt blod har blandats med ett Rh-positivt barns blod tidigare. Det kan ske vid en förlossning. Det är mycket sällsynt att förstföderskor får problem eftersom mammans och barnets blod i normala fall aldrig blandas. Antikroppar i ditt blod kan angripa barnets blodkroppar och förstöra dem. Det kan leda till svår blodbrist hos barnet. Om det inte behandlas kan barnet dö innan eller strax efter förlossningen. Numera får alla Rh-negativa kvinnor en serumspruta inom 72 timmar efter förlossningen för att förhindra att hon bildar antikroppar som kan angripa ett Rh-positivt barn vid en påföljande graviditet. Din barnmorska vet om du är Rh-negativ eller Rh-positiv eftersom det kontrolleras i början av graviditeten. Cirka 15 procent är Rh-negativa.  


Barntotal


Blommor på gräset.

Nu har vi ätit kycklingsallad, Julia har precis gått och nu blir det mys i soffan. Adam är som sagt här och dem tittar på jönssonligan. Snart bara två timmar kvar sen fyller jag 21år. Imorgon är jag ledig och det ska bli skönt. Bebis är en ritkig buse idag också och de är så mysigt !!


                                                                                                Privat inlägg


Har förresten inte berättat om min glädje att även Julia, min bästa vän väntar bebis. Lill Arvid beräknas titta ut i februari och det ser vi fram emot. En bättre Mamma än henne kan jag omöjligt tänka mig att det finns. Jag vet hur efterlängtad deras bebis är och jag är så glad för deras skull. Lill Elof och Lill Arvid ska bli bästa vänner, eller också gifta sig : )

Inget..

mina privat inlägg är endast för mig själv och endbart två personer till, så ni behöver inte fråga om något lösen eller så.

Är riktigt irriterad ikväll !!

-nu ska jag kela med Julia !


Älskar min Jokke
Puss

Nu ska vi se om det funkar.

Privat inlägg


En dag närmare..

Idag skulle jag egentligen varit ledig men jag bytte så jag jobbar 13-20 och får vara ledig imorgon på min födelsedag : ) Nu sitter jag och äter frukost och dricker citrontea som bara finns att köpa i dk, så gott är det !! Jag köpte makrilsallad i helsingör och det är gott att ha på mackan, men usch som man stinker om händerna trots man inte ens rört det.. hmm.. Är lite småtrött idag.. har svårt att hitta skön sovställning då jag är öm om magen på kvällarna, och sen var bebis en riktig buse igår och det gör inte det lättare att sova : ) Så det var skönt med sovmorgon idag !

Ikväll ska Adam sova här, mamma ska iväg och dansa. Så jag förväntar mig frukost på sängen och sång imorgon : ) haha.

Nu ska jag in i duschen. Trevlig dag.

Och det är Linda som gjort min design, den var tydligen inte riktigt klar ännu. Är jättenöjd tack !

Nu ska vi se..

http://baradu.webblogg.se/privat/2009/july/nu-ska-vi-se.html#comment

Lite hjälp?

















Nu är det såhär att jag börjat vela lite, vi ville ha leksvik först men nu är jag lite småsugen på det vita. Vad tycker ni? allt annat är ju i trä i lägenhten så därför tyckte vi det passade bäst, men det vita är såå fint !!



 Hensvik

Leksvik









Bebiskläder och allsång.

Idag fick jag hem bebiskläder jag beställt..

 Jag älskar verkligen att handla till bebisen !! Bli varm i hela kroppen, tänk snart ska vi få klä vår bebis med.. Längtar !!


Ska duscha sen äta sen blir det soffan resten av kvällen. Allsång på skansen !!

Åter jobb..

Nu är det slut på långledigheten, jobbar mellan 9-18 idag..

Undrar vad Bebis har för sig i magen idag, känns ungefär som "han" rullar uppifrån och ner..

Är så kär så kär, så took kär !!!! Jag älskar min Jokke. Ha gör mig till världens lyckligaste !!


Ha en bra dag !

Tröööött..

Jag är jättetrött så det blir inget långt inlägg.. Har haft en kanondag, kommit fram till att jag är för tjock för att handla "vanliga" kläder i stl M och för liten för stl L och hittade inga roliga mamma kläder så inget sånt blev handlat idag. Jokke köpte lite sprit. Annars gick vi bara och mös lite. Har kissat på cirka 25 olika toaletter och det är så tröttsamt ! Har svullna fötter och ont i ryggen, varit i landskrona och doppat fötterna i sanden, ätit mjukglass rullad i choklad och skrattat och haft mig. Alltså en riktig kalas dag. Kvällen avslutades med Lotta på Liseberg hos mamma och jag tycker inte alls om det, Johan palm är så kass så jag fattar inte.. Och Linda är sjukt mycket snyggare i kort hår.

Nu ska jag mysa med min sambo, blir nog snart sova. Älskar min Jokke mest av allt !!


 på båten

 Fam Elofsson

 på öltorget

 Någon som sett mina fötter?

 Där var dem : )

Nu orkar jag inte detta mer.

Godnatt


Tuppen gal tidigt, sista lediga dagen.

Är uppe med tuppen, (för min del är det tidigt ) : ) Ska duscha, klä på mig sen ner till ica och handla baguetter som vi ska ha med till vår lilla utflykt, jag älskar att ha picknick. Vi ska köra ner till helsingborg sen ta färjan över till helsingör och ta en heldag där, kommer bli så mysigt !!

Hoppas ni alla får en trevlig dag !!






 Det finns inga ord starka nog som kan beskriva min kärlek till dig. Jag längtar så efter vårt kärleksbarn. Hälften du, hälften jag.


Skipbo och klipp

Jag sov ju hos Mamma inatt eftersom Jokke hade fest igår.. Vid tolv tiden idag cyklade jag och Adam upp till affären för att köpa lite fika, blev blåbärspaj och kladdkaka, mötte upp Jokke så han följde med bort. Riktigt gott var det. Sen körde jag och Jokke hem och myste ner oss i sängen, fick ta igen eftersom vi inte träffades mycket igår. Slumrade till båda men blev väckta av att Elin ringde vid kvart i fem, så det var bara till att gå upp och klä på sig. Blev inte så mycket klippt, vill ju ha det jämnlångt så vi tunnade bara det och klippte upp nacken, blev kalas nöjd. Ska ta ett klipp innan mitten av sept sen flyttar Elin till Barcelona i tre månader så då får jag klara mig utan henne.

När klipperiet var färdigt och Elin gått traskade vi ner till affären för att inhandla kvällsmaten, blev hamburgare, pommes, sallad och beasås. Gott !! Lagom tills maten var klar kom min älskade vän Julia upp och höll oss sällskap, har inte träffat henne på länge så det var riktigt härligt att få träffa henne. Vi traggade massa och spelade skipbo och som vanligt vann jag och Jokke blev inte alls glad !! .: ) haha..

Nej nu orkar inte mitt huvud detta mer. Imorgon åker vi till helsingör.

Godnatt


Söndag.

Ja då är det åter söndag. Idag vet jag inte vad dagen bjuder på, fortfarande kasst väder ute. Elin kommer ikväll och ska klippa mig, ska bli skönt då det verkligen behövs. Är lite sugen på att åka till maxi och köpa dersa blåbärspaj, den är så god!!

Ska vila lite nu.

liten lista

Vad heter ni? Johanna och Jokke
Hur träffades ni första gången? På jobbet
Hur länge har ni varit tillsammans? snart 1 år
Är ni förlovade? Nej.
Bor ni ihop? Ja.
Har ni barn? Snart har v : )
Har båda körkort? Ja.
Isåfall, vem kör bäst? Jokke.
Kommer du ihåg er första kyss? Ja.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Jag.
Vem är äldst? Jokke.
Vilka stjärntecken är ni? Jag är Lejon och Jokke Vattuman.
Vem fyller först på året? Jokke
Vem är längst?
Jokke.
Vem sjunger bäst? Jag.
Håller ni i handen på stan? Ja, oftast.
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej.
Vad har ni gemensamt? En hel del.
Blev du kär i första ögonkastet? Inte kär men helt klart intresserad, sen dröjde det inte länge.
Har ni någon speciell låt? Bed of roses och du är allt.
Har ni några "fri kort"? Nej!
Har ni stora framtidsplaner? Ja : )
Har ni gråtit i varandras armar? Ja.
Har ni varit utomlands tillammans? Nej
Vilket är ert bästa minne? När vi plussade.
Vem lagar bäst mat? Beror på vad.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Hemma och myser.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
Ja.
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej.
Blir du lätt svartsjuk? Beror på, värre sen jag blev gravid.
Brukar ni bråka? Nej.
Ringer eller SMS:ar ni mest? Sms.
Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hela han är perfekt, men det var hans ögon jag föll för.
Brukar nån av er prata i sömnen: Ja Jokke

Om 13 veckor..

Beräknas vårt kärleksbarn titta ut, och som vi längtar tills dess !!!

Igår hade vi en riktig myskväll, åt varma mackor och chips och dippa. Tittade på snålvatten och jäkelskap och fick oss ett par goa skratt. Gick och la oss vid tolv tiden och innan dess hade självklart Jokke somnat i soffan : )

Vaknade vid nio tiden idag, Adam och Jokke gick upp till affären och handlade frukost, sen åt vi och nu har vi städat lite i tvspelsrummet och Jokke har varit och hämtat en säng till inatt då hans lumparpolare ska sova här och dem är 4 el 5 stycken. Nu slöar vi i soffan. Hade tankar på att gå ner till badet men vädret är ju siochsådär.

Ja som sagt så ska Jokke ha fest här hemma ikväll och då är jag portad : ) Ska passa Adam då mamma ska jobba, så vi ska äta pizza och mysa i soffan. Blir nog att vi hyr en film då det inte gick någon bra ikväll.


 Varma mackor

 gott

 Ja jo..

 fick smör på fingret

 Adam slöar

 chips och dippa

 frukost

 pröva nya flingor

Fredagsmys..

Igår efter jobbet åkte vi som sagt till hässleholm och hämtade ut vagn och bilbarnstol. Svängde inom mc donalds och åt lite. När vi kom hem slet vi upp katrongen och ut med vagnen, var lite skeptiska då det var för mycket finesser för oss, körde bort till Jonas och Tezz och dem förklarade sen fick vi låna Bibbi och Ronja och dem trivdes i den : ) så vi ska behålla den, nu är det bara säng och skötbord och massa småt som ska inhandlas. Ska åka tll ullared runt 14 aug sen blir det ikea efter, bättre att se vad man hitta i ullared. Har dock redan bestämt att va ska ha leksvik i skötbord och säng. Efter vi tagit magbild från igår så tyckte jag det hänt mycket på bara en vecka. Ska lägga in så får ni se. Den börjar bli tung nu och min kropp behöver vila mer och mer, men det är så mysigt : ) Jokke bara längtar tills jag blir tjockare haha. Fortfarande inte gått upp mer vilket är riktigt skönt, får hoppas jag slipper det i slutet med.


Ikväll ska lillebror sova här, mysigt ! så det blir nog film och sånt. Imorgon ska ju Jokke ha lumparfest så då blir jag utslängd. Ska passa Adam så vi ska äta pizza och ha det mys.

Nu får jag återgå till min frukost.

v.26

 
 v.27


Jag godkänner och tar med dem kommentarerna som jag vill.

bilder från dagen

 Magen och jag v.27

 Magen .27

 Bilbarnstol

 Vagnen

V.27

Idag går vi in i v.27. Jobbar mellan 07.30 - 13.00 Sen ska vi köra och hämta vagnen !! Som vi längtar !!




Vecka 27


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.



Ska man tvunget kommentera kan man väl iaf stå för vem man är?

Trötta..

Hemma efter en lång dag på Tosselilla, har haft riktigt kul!! Båda är helt slut nu så det blir slappa i soffan resten av kvällen.



 Min STORA kärlek !















Tosselilla

Jag blir så trött på att läsa folks bloggar som bara gnäller hela tiden, sluta skriv blogg ist.. hatar när folk bara gnäller.

Idag ska vi till Tosselilla, äter frukost nu. Ska vara hos Mamma halv tio så lite stress.

Harry Potter var bra men jag hade nog för höga förväntningar. Den var inte alls lik dem andra.

skriver mer ikväll.


Ha en bra dag.

Johanna-dagen.

idag är det Johanna dagen : )

Jobb mellan ja jag ska köra när jag ätit frukost, skulle egentligen börjat ett men dem fattades personal så jag får köra när jag är färdig. Sen slutar jag kvart över åtta. Kvart över nio börjar Harry Potter bion.. kommer säkerligen sova mig igenom hela men men..

Nej får väl skynda på här.

Ha en bra dag.

Besämt mig.

    Så ska jag ha håret nu : )

Helt toklycklig !! Äntligen !!



Som vi försökt hitta denna låten, sen idag visade min älskade lillebror mig den och jag blev helt överlycklig !!! TACK ADAM !!

Fruntimmersveckan..

Ja det är de nu, den började iof igår.. och på tisdag är det Johanna : )

Idag ska jag till doktorn, ska se om dem kan komma fram till varför jag har sån svår huvudvärk. Sen efter det är de jobb som gäller mellan 13-18. Jokke jobbar kväll idag och det är så tråkigt..

Idag är det exakt 100 dagar kvar till bf : )


Uträkning utgår från dagens datum: Mån 20 jul 2009.
Din graviditet startade Tors 22 jan 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 5 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är  i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 okt 2009
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.¨

hoppas ni får en bra dag.

Älskar min fina sambo mest !

Tripp till Eko m.m

Precis hemkommen från Mamma.. Efter jag skrivit mitt inlägg bestämde vi oss för att åka ut till Eko, blev lite shopping där och självklart munkar : ) Hittade skitsnygga skor i skoaffären bredvid så dem önskar jag mig av mamma i present : ) Sen lämnade mamma mig hemma så jag hann mys med Jokke innan han skulle jobba igen. Vid kvart i fyra körde jag honom till jobb sen körde jag bort till Mamma. Vi gjorde slingor på mig och jag prövade min hårborttagningskräm. När Jokke hade rast kom han bort, och Mamma bjöd på mat : )  Slingorna blev inte alls bra så vi fick sätta i mörkmousse, nu ser det ju bra ut men får se när jag duschat. Krämen på mina ben var väl siochsådär.. börjar få problem med att raka mig, benen går halvt nu men andra ställen är svårt, magen är ivägen..  Så jag tänkte kräm är bra för jag vågar inte låta Jokke raka mig, haha.. men det får nog bli det ändå.. Köpte även pormaskplåster så nu är jag ren och fri från sånt : )

Nu ska jag vila, är helt slut.

Imorgon är det doktorn för min huvudvärk sen jobb.

Trevlig kväll.


 Pormaskålster är kalas!!

 Drar upp slingor

 Hårborttagningskräm

 Tyckte det blev lite siochsådär

 Adam och jag åt efterrätt !

 trött sambo vilar när det är delad tur på schemat.


Ska titta på Anna Nicole Smith nu..

Tråkdag.

Johanna
Jag har tappat bort ditt lösen, jag har försökt skriva i min blogg flera gånger men inte fått något svar, men efter din kommentar igår eller idag kanske det var :) Så vet jag du läser, så skulle du vilja skicka ditt lösen ? : )


Linnea är sjuk så det blir inte att hälsa på henne och Lovis idag, tråkigt då jag hade sett fram emot det. Men det kommer fler dagar, nu får Linnea bara se till att bli frisk.

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, Jokke jobbar delad tur och det är verkligen skittråkigt . Får ta och våldgästa mamma sen.. hon ska färga håret och klippa mig iaf, skulle egentligen ta det ikväll då jag vill träffa Adam som varit hos pappa, men jag sticker nog dit tidigare. Är rastlös och orkar inte bara sitta hemma.

Vaknade av att bebis sparkade på blåsan idag, sen var den aktiv en längre stund, sparkarna börjar göra lite små ont när "han" träffar rätt.. Annars är det så mysigt !!

Hade fruktansvärda kramper i vänstra benet inatt igen, det gör verkligen helt sanslöst ont. Är öm som bara den idag..

Nu ska jag och Mamma åka ut till Eko.

Oväder

Godmorgon, nu sitter jag här och har precis ätit frukost, är trött och har ont i huvudet och ska jobba lång dag.. men det ska säkert gå bra : )

vilket oväder det var inatt, åskan hörde jag inte men regnet, helt sanslöst. Skönt att det slutat nu iaf, men sen får det gärna börja igen för jag ska ändå jobba hela dagen : ) Jobbar mellan 10-20.12 så jag och Jokke missar varandra.

Hoppas Lovis mår bättre idag och imorgon, såfall ska jag hälsa på Nea och henne : )

Trevlig dag.

Babyboom..


Linnea- Januari -Lovis
Lisa-April -Vibeke
Sara-Juli -Moa
Sanna-Aug -pojke
Sandra-Oktober
Jag- Oktober
Linda-November
Julia-Februari

Babyboom eller?




Jobb..

Igår kväll körde vi ut till tydinge och grillade och hade mys. Tänkte bada med det blev försent. Var hemma vid halv tolv så då blev det att intaga sängen direkt.

Idag jobbar jag mellan 13-20.12 och jag hatar verkligen att jobba kväll. Spec när Jokke slutar samtidigt som jag börjar.

Har inte mycket mer att skriva idag.

Älskar min Jokke !

.
Uppdaterad : Nu har jag ätit frukost, är riktigt duktig nu, äter två mackor och en yoggi känns skönt att jag äntligen tycker det är gott. Nu ska jag sminka mig och lite sånt, magen har torkat så jag kan ta på mig kläder nu : ) Tar ett tag för den att torka men jag tror det är bra att smörja den med sånt, gör det tre gånger om dagen och än så länge har jag bara tre små bristningar som knappt syns vid vänster sida. Och jag hoppas verkligen jag slipper fler.

V.26

Jag kommer att skapa "privata inlägg" ni som får tillgång till det skickar jag det till, ska bara komma underfund med hur man gör : ) där kommer jag att skriva om denna dagen då ni som vet förstår vad jag menar : )

Har handlat bebiskläder idag !! Jag blir glad i hela kroppen när jag gör det, helt underbart är det.




I magen:

Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.

Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.


Mamma:

En del kvinnor kan känna domningskänslor i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Många gravida samlar vätska i vävnader, bland annat i handlederna. När de svullnar ökar trycket på nerver och senor och då kan du känna domningar i händerna. Det kan avhjälpas med handledsskydd. Prata med din barnmorska.


Partner:

Regelbunden motion är viktigt. Det är ofta lättare för din partner att komma ut och röra på sig om ni gör det tillsammans. Ta en promenad eller simma.


Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen cirka var fjärde vecka fram till vecka 28.


Hur jag mår: Det börjar bli tungt nu, orkar inte stå så länge då jag får jätteont i ryggen, är konstant trött och börjat få kramper på nätterna, annars mår jag bra, huvudvärken har lugnat sig lite och det känns ´skönt.



Från familjeliv.

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


 Magen v.26


       

 

KRAMPER HELA NATTEN !!

Är jättetrött, har haft kramper i benen precis hela natten, nu i morse kunde jag knappt gå så öm jag var.. Och ryggen ska vi inte tala om. Frukost nu sen läkaren.

Sen vill jag till stranden idag och sola och bada, underbart väder !

Harry potter tisdag.

Ja då har det jobbats idag, varit mycket att göra så jag var jättetrött när jag slutade. Körde hem och började med maten direkt, blev lövbiff och potatisgratäng, så gott!! Sen la vi oss i soffan och vilade, Jokke somnade men jag lyckades inte slappna av så jag började vika och tvätt.. sen blev vi lite rastlösa och gick ner till Ica för att handla lite, sen fick det bli en sväng till hemköp med då Ica inte hade brödet jag ville ha. ´När vi ändå var i närheten gick vi upp till Jonas och Tezz, busade med barnen och drack kaffe, tyckte kvällen var så fin så vi bestämde oss för att gå en sväng, blev att vi gick till lekplatsen och busade, jättetrevligt !

Nu är v hemma och jag är hungrig och trött, ska äta mackor och dricka tea sen blir det sängen.

Imorgon ska vi till doktorn sen ev till Åhus och hälsa på ett par vänner till Jokke.

Beställde idag biljetter till Harry potter på tisdag.

Märker nu att bebis fått "sovrutiner" jag brukar känna bebis direkt på morgnarna, men inte då jag går upp tidigt som idag, så jag tror den är en liten sömntuta som sin mamma, hoppas det håller i sig : ) På kvällarna är den dock en riktigt vilding :) Går imorgon in i vecka 26 : )

Godnatt


 Middagen

 kvällsfika



 Två blir tre - kärlek !

15 Juli.

Idag är det löning för mig : ) 5 dagar till det endast är 100 dagar kvar till bf. 5 dagar sen ska jag till doktorn och försöka få bukt på min huvudvärk. 5 dagar sen är det endast 10 dagar till min 21-årsdag.

Ja idag är det jobb mellan 8-14, är sådär halv seg nu på morgonen precis som det ska va, hade jätte svårt för att somna igår kväll, var varm och hittade ingen skön sovställning, men jag lyckades somna till slut, Jokke somnar ju innan vi hinner säga godnatt : )

Nu ska jag äta lite frukost sen köra, ha en bra dag !

Färgade håret igår..

 men jag ser ingen skillnad, gör ni?

Barnvagn - Check

Jaha då beställde vi alltså barnvagn igår, och ni kan tro jag inte sovit alls inatt. Velig som jag är så tänkte jag att det kanske inte var rätt val och bla bla.. det är mycket därför med vi beställde den såhär tidigt, för skulle vi nu inte vara nöjda så hinner vi byta innan bebis kommer. Och som säkert alla andra blivande mammor vill man ju att ens barn ska ha det bästa !

Denna dagen bjuder på jobb mellan 13-20.12 sen händer det nog inte alltför mycket. Brukar vara rätt seg efter att ha jobbat kväll.

Jag vill flytta, eller ja Jokke med. Vi vill ha en marklägenhet eller en lägenhet på första plan, det är inte alls skoj att bo på tredje våningen..spec ju tyngre jag blir.

vägde mig förresten hos mamma igår och jag har fortfarande bara gått upp 2 kg.

Nu ska jag äta lite frukost, bebis sparkar massor : )


Finns inga ord.

 Som kan förklara min kärlek till dig, du är mitt allt. Jag älskar dig så enormt mycket Joakim !!

Kombi.. duo..

 

Barnvagn Focus Duo, mycket komfortabel och mjuk gång.

Vagnen består av en vändbar liggdel och en vändbar sittdel med bygel.

Tåligt och vattenavvisande materiel som är UVbeständigt och flammsäkert.

Handtag, ryggstöd och benstöd är ställbara.

5-punktssele.


Ingår i vagnen:

- Kullagrade lufthjul med kromade fälgar
- Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge

- Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge

- Skötväska

- Inköpskorg


Storlek hopfälld 90x60x40

Ligdelens innermått 83x37cm

Vikt 16.5 kg.


Vi har även bilstolar/babyskydd från nyfödd upp till 13kg i samma färg som vagn. Med hjälp av adapter kan den plaseras direkt på vagnen.



Duovagn    Kombivagn




Barnvagn kombivagn Senator med ställbara fjädringar.

- Lätt att ställa om från liggvagn till sittvagn ( kärra ).

- Handtaget är vändbart för körning i båda riktningarna.

- Broms på alla 4 hjul.

- Ryggstöd och benstöd är ställbara.

- Sufletten med intregrerade reflexer har vädringslucka med insektsnät och även extra förvaringsficka.

- Tyget är UV-beständigt och tvättas av med lite tvål och ljummet vatten.

- 5-punktssele


Ingår i vagnen:

- Kullagrade lufthjul med kromade fälgar

- Ligglift ( hårdlift med mjuka sidor ) 70 x 35cm

- Avtagbar bygel

- Skötväska

- Inköpskorg


Handtag ställbart från 70cm till 115cm höjd

Storlek hopfälld 90 x 60 x 40cm

Väger 16,5 kg komplett


TIPS TACK !


Vilka är ni?

68 unika läsare, vilka är ni?

Svar

Svar till Mamma Sandra ☆  Då jag inte vet vem du är eller vet var jag ska svara så svarar jag här..

Jo jag har också tänkt lite på det, sen eftersom jag har ryggproblem redan nu. Vi får helt enkelt se när vi åker : )


boa lite..

nu har jag precis diskat upp från igår och frukosten, hatar verkligen det men skönt när det är klart.. Nu helt plötsligt blev det mycket att göra idag. När Jokke slutat ska vi hem till Mamma och hon ska klippa och färga mitt hår. Ska bara tunna det så då går jag inte till frisör. Jokke ska titta på hennes tv som krånglade. Sen vid fyra har vi tvätttid och då tänkte jag att vi skulle börja packa ner lite saker från tvspelsrummet som snart kommer till att bli barnrum : ) Vi hade tänkt åka till Ikea och Ullared i slutet av aug el början av sept. Och då vill jag ha ut allt som ska ut, och jag har massor med kläder som jag ska packa ner och ställa i källaren, har packat ner 8 par byxor som jag inte kommer kunna ha på väldans länge.. sen massa annat.

Nu ska jag bädda sängen sen klä på mig.

Ha en bra dag !

107 dagar kvar

Vad har då denna dagen att bjuda på ? Ja ingen aning, Jokke jobbar till ett och jag har precis vaknat. Vaknade av en livlig bebis i magen, sparkarna är allt mer intensiva och bebis är starkare, så mysigt ! Jokke hann med känna några sparkar och han sken som en sol, det är verkligen underbart att se det : ) 107 dagar kvar till beräknad förlossning.

Har börjat få alltmer ont i ryggen och måste vila mycket mer nu, annars mår jag bra förutom den ständiga huvudvärken.

Kom precis på att jag har lite att göra idag, ska lämna in vad vi vill ha för matta och tapet i sovrummet, sen ska jag klippa mig.

Ha en bra dag.

Mys och film

Ja då har vi varit på degeberga marknad med, köpte inget vettigt. Bara massa man kunde äta. langos för min del : ) Mormor och Jokke var inte sugna. Fick konstigt ont i magen, riktigt ont så jag fick sätta mig och där kom två tre tårar, vet inte alls vad som hände men det släppte efter en liten stund, riktigt obehagligt var det.

När vi kom hem satte vi igång gone in 60 seconds och mös ner oss i soffan, nu ska vi snart klä på oss och traska ner till affären för hör och häpna så är jag COCA COLA sugen haha.. har inte druckit läsk på evigheter och har inte alls tyckt om det men nu helt plöstligt är det jättegott !! Sen ska vi köpa lite frukt och annat gott.

Kvällen blir massa mys, börjar jobba halv åtta imorgon.

Trevlig kväll!!


Älskar min Jokke !!

Bebiströja

 : )

Äkta kärlek !!

  

Bebiskläder

      Beställde lite bebiskläder häromdagen, som jag längtar tills vi ska använda det : )



 Dessa plagg var dem första vi köpte : )

Lördag..

Det var ingen direkt höjdare istan igår. Lyssnade lite på Danne stråhed sen gick vi till subway och åt, blev sittandes där ett bra tag då vi pratade med nya ägaren. Sen gick vi en sväng bort mot lilla torg och tittade på Markus, sen vidare till stora torg för att lyssna på Smens, lyssnade på tre låtar sen hade jag så ont i ryggen så vi åkte hem. Så nu är vi färdiga med k-dagarna detta året.

Idag sov vi länge vilket var skönt. Sitter nu och äter frukost, ska till degeberga på marknad sen. Annars blir dagen lugn, det är riktigt tråkigt väder idag.

Imorgon är det jobb för min del.

Ha en trevlig lördag !


Magbild


Usch och tvi !

Häromdagen när jag tittade på unga mödrar så var där en som skulle föda, hon sitter i sängen och har jätteont av alla värkar och så, sen helt plötsligt börjar hon röka ?! Det finns fan inget som ser mer illa ut än gravida som röker, samt folk som röker vid ett barn. Jag blir så jävla arg på sånt, det är riktigt jävla dåligt !! Jag slutade röka långt innan jag blev gravid men hade jag rökt fram till dagen jag plussat hade jag utan tvekan slutat direkt, jag tycker det är fruktansvärt.

Det var iaf min åsikt.. men sånt gär mig arg !

-nej om jag skulle ta tag i det här med att städa.


Btw, någon som vill göra om min design?


Beställt lite kläder.

         Hoppas på att kunna ha klänningen på mitt kalas om tre veckor, beställde två strl större än dem jag har hemma, så jag hoppas ! Svårt att veta hur mycket jag växer på den tiden.

    Lite nytt blev det..

Det bara regnar och regnar.

ikväll ska vi in till stan och lyssna på Danne stråhed, nu äter jag frukost sen ska jag städa.

det bara regnar och regnar, hoppas det blir uppehåll tills ikväll.

Ett bevis på min kärlek till Julia



Så fruktansvärd stark låt !

Man vet när det är rätt.

Tänkte först skriva men efter jag publicerat det så ångrade jag mig ganska fort, jag lovade mig själv att efrer jag tog bort lösen skulle jag försöka bli mindre personlig, så jag ska försöka hålla på det. Sen varför ska människor jag aldrig prata med veta allt? Inte ens någon som kommenterar så funderar starkt på att lägga ner detta, eller också ge lösen till Julia typ haha.. Hon och Nea är dem enda jag "har" och Nea är en nörd som inte läser bloggar. Pratar kanske i nattmössan vad vet jag.. Men jag vet var jag har dem två och det betyder otroligt mycket.

Har ikväll varit och tittat på Julias och Andrès hus, jättefint och mysigt !! är så glad för deras skull, och knappt avundsjuk haha.. Men jag vill inte ha hus nu, att gifta mig står högst upp på min lista nu : ) Eller ja jag tackar klart inte nej till hus, marklägenhet är inte heller fel.



 -Världens finaste människa som står mig närmst hjärtat. Förvrigt är hon sjukt snygg här och stylad by me : ) 



 Fina Linnèa, som är min egna privat lärare när det gäller graviditet och har världens sötaste Lovis ! : ) -riktigt bra stöd.

Första sparken.

Första sparken jag lyckades fånga på film


En annan sida

I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.


 

Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Partner:

Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.

Mödravården:

Från och med vecka 25 mäter barnmorskan också livmodern. Det kallas symfus-fundusmått. Det görs genom att mäta längden från blygdbenet till livmoderns överkant på utsidan av magen. Värdet förs sen in i ett så kallat gravidogram, i din journal. Det finns en normalkurva men man behöver inte följa den exakt. Kurvan ger en bild av hur fostret växer. Ni fortsätter era besök på mödravårdscentralen regelbundet var fjärde vecka till vecka 28


Älskar det.

Förutom min huvudvärk och ryggont så älskar jag verkligen att vara gravid !! Det är så underbart att ha en växande bebis i magen, och känna hur den hickar/sparkar och har sig. Ser hur magen växer och att allt är bra med den lille i magen. Det är en obeskrivlig känsla och jag är så lycklig. Jag och Jokke har skapat detta barn av kärlek och det är verkligen det bästa som hänt mig. Om 16 veckor blir vi en familj. Får en egen bebis att skämma bort med kärlek och mysa med. Det ska bli så underbart. Jag älskar Jokke av hela mitt hjärta och ser fram emot att få bli förälder tillsammans med honom till vårt barn !!


V.25

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 9 jul 2009.
Din graviditet startade Tors 22 jan 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 5 feb 2009 (ägglossningen).
 Du är på dag 169 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 okt 2009
Du har 111 dagar kvar till beräknad förlossning





Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Boktips inför förlossningen
"Att föda" och "Att möta förlossningssmärtan" av Gudrun Abascal
"Förlossningsrädsla" av Berit Sjögren
"Rädd att föda: din väg till att våga" av Leni Söderberg och Nicole Silverstolpe
"Innan du föder: en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken" av Anna Wilsby


Joakim Löfstedt

Som om hjärtat slutat slå

Våra blickar möttes

Som om det bara var vi två


Jag kom från en by du var från stan

Våra vägar möttes

Som om det bara var vi två


När han tog min hand jag visste redan då


De e han jag vill leva med

De e han jag vill åldras med

De e han jag vill dela alla dar


Du var 25 år år

En själ utan ett sår

Du fick mig glömma alla svåra år


När han tog min hand jag visste redan då


De e han jag vill leva med

De e han jag vill åldras med

De e han jag vill dela alla dar


De e han som leder mig

De e han som tar mig hem

De e han de e hon som jag älskar


Jag kan inte leva ett liv utan dig

vart du än går finns du inom mig

Mitt hjärta det brinner det slår så hårt

Men ta min hand vi ska aldrig skilljas åt

Aldrig skiljas åt


De e han jag vill leva med

De e han jag vill åldras med

De e han jag vill dela alla dar

De e han som leder mig

De e han som tar mig hem

De e han de e han som jag älskar
























Liten lista

Namn: Johanna
Ålder: 21 den 30 Juli.
Graviditetssymtom: Ömma bröst och illamående.

Positivt gravtest i vecka: 5

Vilka jag berättade först för...

Jokke: Såklart : )
Mamma : När jag var i vecka 11
Kompisar: Julia, ett par minute efter jag plussat.

Min barnmorska heter:
 Therese
Vikt vi inskrivningen V.14: 63 kg (vilket visade sig att jag gått upp en del)
Vikt nu: 65

Mat jag bara måste ha: Frukt
Mat jag absolut inte kan äta: Stark kryddad mat.


Illamåendet började: Tidigt, vecka 5-6
Och slutade: Vecka 15, kommer när jag åker bil annars är det lugnt nu.

Mina första mammakläder:
Två par capribyxor
Första sakerna som vi köpt:
En nalle och skallra när jag hade baby boom party.
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Barnvagn har vi inte bestämt, inte babyskydd heller. Spjälsäng blir leksvik.

Då kände jag bebis för första gången:
Vecka 17
Då kände jag första sparken: Vecka 19

Då kände pappa första sparken: I mitten av vecka 20
Vi tror att bebisen i magen är: En pojke
Namn vi funderar på: Det berättar vi inte : )

Grejer som händer med min kropp: Magen och brösten växer, fått svår huvudvärk, foglossning.


Så motionerar jag: Jag gör inte det så mycket pga min foglossning.

Värsta graviditetsminne: Illamåendet bla.
Bästa graviditetsminne: När vi fick se vår bebis och känna sparkar : )


Blä..

Igår var ingen som helst bra dag/kväll. Fasar inför morgondagen och knappt sovit inatt, skönt med kort jobb dag.

Älskar dig Jokke, tack för du är du. Tillsammans ska vi klara detta !!!


Bajs stänger friluftsbad

Tollarps friluftsbad fick på tisdagsmorgonen stängas för sanering sedan någon eller några bokstavligen skitit i bassängen. Nu riskerar barn att gå miste om skolavslutningen. http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090707/KRISTIANSTAD/61035201/1338/&/Bajs-stanger-friluftsbad

Sjuka människor !! Hur kan man göra något sånt ? IDIOTER !!


Idag är det jobb mellan 13-20.. Jag hatar verkligen att jobba kvällar.

Hade trevligt i stan igår, träffade en del kända ansikte. Fick äntligen träffa Nea och Lovis, så underbart söt hennes dotter är !! Jag smälte totalt, hon gjorde såna roliga grimaser mot Jokke haha. Tänk om tre månader har vi också en, fast en liten bebis, som vi längtar !!! Lyssnade lite på rixfm igår, helt världeslöst att vara liten ska jag säga er, plus att min rygg orkar inte stå för länge, nu börjar det kännas man är gravid. Hade helt sjukt ont igår när vi skulle åka hem !! 



Älskar min Jokke överallt annat, att få bilda en familj tillsammans med honom är verkligen det bästa som hänt mig ! Han får mitt hjärta att slå ett extra slag, och aldrig trodde jag man kunde känna så starkt för någon !! Han är mitt allt !! 

 All kärlek till dig Jokke !


Lite bilder..






Ja det var lite magbilder.. nu måste jag vila lite så jag orkar med kvällen är riktigt trött !!


Rix fm festival.

Imorse var vi hos bm och fick höra hjärtljuden på vår lille bebis, och sen gjorde hon ett sf mått och allt såg bra ut : ) Så mysigt var det, lät som en rodeo herregud så fort hjärtat slår. Hade lågt blodvärde så nu får jag återigen äta järntabletter. Fick nu läkartid den 20 och ska kolla huvudvärken igen. Har bokat in tider fram till 27 oktober, men får jag som jag vill så har jag fått innan dess : ) Hoppas på någon vecka innan, men Jokkes släkt och familj vill att jag ska gå över till nov, snälla dem är va?! Anledningen till det är att i Jokkes släkt är dem 5 stycken som fyller år i oktober och dem tycker det räcker, haha.. men jag vill inte gå över !! : )

Har varit och hälsat på Tezz ohc Jonas och kelat lite barn. Ronja förstår inte att jag har bebis i magen haha så söt. Vi bestämde med dem att åka in och lyssna/titta på rixfm ikväll. Hoppas på att få träffa Linnea och Lovis ikväll med : ) Och självklart ska jag ÄTA i stan !!

Fick förresten idag veta att vi får nytt golv och nya tapeter i sovrummet så det ska vi minnsann försöka få innan bebis kommer, fick hem prover idag på det så vi ska titta igenom det och bestämma oss så fort som möjligt..

Nu ska vi äta lite, rullemackor mede philadelphia.

Och Diggiloo igår var förjävla bra !!! Ska dit nästa år igen och ha vip biljetter !!!


Vilken?







-vilken av dessa tre tycker ni är finast? Jag gillar alla tre : )

Det här med vagnar.

Jag hade mer eller mindre bestämt mig för Emmaljunga edge duo kombi, men nu velar jag massor.. Det finns ju så många olika modeller och så. Ni som har barn, ge mig gärna tips på vagn ni gillar och så : )

Idag blir det städa här hemma, sen ikväll är det diggiloo, sen blir det nog en sväng till svärmor ikväll.

Ni är dåliga på att kommentera !!

v.24

Vecka 24

Barnet:

Ca 27cm och 700 gr. Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar barnet allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Barnet reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande oftast slutna men det har börjat blinka med ögonlocken. Barnets hörsel har utvecklats så att det kan lära känna de röster som pratar eller sjunger i dess närhet, röster som det vid födseln redan känner väl. Innerörat och därmed förmågan att känna balans är fullt utvecklat. Barnet kan nu känna skillnad på upp och ner. Lungorna är fortfarande omogna men tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna, alveolerna, i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft. Dess rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats. Barnet har vissa chanser att överleva utanför livmodern om det skulle födas för tidigt.

Mamman:

Det blir allt mer påtagligt att du snart skall bli mamma. Många planerar och förbereder sig mer aktivt för barnets ankomst. Är det en pojke eller en flicka? Vilka namn tycker ni om? Hur kommer ert barn att se ut, kommer det att ha hår på huvudet, vem kommer det att likna? Är det en lugn eller en aktiv krabat som växer i din mage? Barnet fyller ut livmodern allt mer. Kanske kan du få tag om en liten fot när barnet trycker ut den från insidan? Stryker du med handen längs barnet på magens utsida kanske det svarar dig genom att stanna upp och komma till ro om det tidigare varit aktivt eller vaket. Sover barnet kanske det svarar genom att röra sig eller ge dig en spark tillbaka.


Frallor med jordgubbssylt !

Efter Jokke slutat jobbet körde vi in till stan, gick en sväng och tittade på allt folk. Sen åt jag langos och Jokke subway. Förstår ni min lycka att dem öppnat igen?! :  ) Men jag var sugen på langos igår trodde jag, när jag fick smaka Jokkes macka ångrade jag mig ganska snabbt men hade redan köpt så det var bara till att äta upp.

Vi köpte även Gelato glass (tror det hette det) Jokke köpte blåbär och jag jordgubb, och så gott det var !!  Sen åkte vi hem och mös i soffan.

Idag är det jobb för min del mellan 14-20 känns inte alls kul.

ikväll vet jag inte vad som händer.

Continental..

Det blev inte att vi åkte in och tittade på sängen häromdagen, men vi ska ha den. Blir antagligen att vi köper den nästa vecka.

Nu sitter jag och väntar på att Jokke ska sluta och komma hem, har nyss duschat men sitter här och svettas. Vilket jävla väder det var precis, jag hatar åska. Och att vara själv är inte kul !! Får se om vi åker in till stan, jag vill ha langos !!


 Världens skönaste säng !!!

Underbara värme !!

Igår var jag och Sandra ute hos hennes mormor och morfar och hjälpte till att göra jorgubbssylt, jag och hennes morfar snorpade totalt 42 liter.. haha det var lite jordgubbar det.: ) Hennes momor spådde mig och fick fram samma kön som dem andra fått som gjort det : ) Lite spännande allt.  När vi var färdiga med sylt och så åkte vi hem till Sandras mammas och pappas hus och badade, även Julia var med då. Lite små sur var jag för jag inte fick sola på hela dagen, men det får jag väl passa på med idag.

Kvällen igår åkte vi ut till tydinge, där det grillades och badade. Inget jag gillade, tycker inte alls om att bada i sjöar där jag inte ser botten. Så Jokke fick "bära" mig i vattnet, men det var mys tycker jag : )

Nu har jag precis vaknat och Jokke sove än, ska inoch väcka honom nu så vi kan äta frukost.

Idag vet jag inte vad som händer, Jokke jobbar kväll och det är mindre roligt.

Ha en bra dag.

Stort Grattis till D & S som i onsdags födde en flicka !! : )

V.24

I Magen :

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.


vikt.JPG langd.JPG

700 gram

27 cm


Mamma:

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.

Partner:

Du kan troligen känna fostrets rörelser när du lägger handen på magen!

Mödravården:

Du går fortfarande på mödravårdens regelbundna kontroller var fjärde vecka fram till vecka 28.


100 cm..

Igår blev det marknad, hittade inget vettigt. Åt bara en massa. Fick min efterlängtade langos, sen köpte jag polkagrisstång, munkar och det var gott !! Det var riktigt varmt att gå där och massor med folk men det är väl så det är när det är marknad. 

Efter marknade körde vi hem till pappa för att få biljetter till diggiloo, dem kan själva inte gå så vi fick dem. Vip platser så vi parkerar vid slottet, får mat och sitter på tredje bänkraden, känns ju dumt att kasta iväg. Och vi hade inget annat för oss på söndag ändå.

idag ville jag som sagt till stranden, och det skulle vi egentligen med, men dem varnar tydligen för giftalger så jag känner att det nog inte är så bra att bada eftersom jag lätt får urinvägsinfektion nu sen jag blev gravid. Så  idag får det bli sol och bad i Tollarp. Jag ska undersöka dethär med algerna tills imorgon för jag vill verkligen till havet !!

Igår mätte vi magen, 100 cm vid naveln, altså växt 6 cm på 5 veckor.. känns lite, eller det är kanske normalt? Ja vad vet jag..

idag ska vi in till stan och köpa ny säng !!! Hoppas bara den finns kvar !!!!


29 dagar kvar

Det borde vara olagligt att jobbad dagar som denna, har nästan precis gått upp då jag måste sova så mycket som möjligt så jag blir av med huvudvärken. Idag är det som sagt jobb mellan 13-20.12 verkligen inget jag ser fram emot.


Skänker en extra tanke till D och S idag.

Imorgon ska jag till stranden .

Har för övrigt en vild bebis i magen : )

ikväll vill jag till hörbymarknad.

RSS 2.0