Neo 4 månader.

Idag blir Neo 4 månader, helt sanslöst vad tiden går fort.

Igår var vi på bvc, Neo väger nu 6690 och är 62.5 cm lång. Jag var lite orolig att han inte gått upp i vikt eftersom han oftast bara äter från ena brösten sen blir mätt. Bvc tanten sa att det är för min mjölk är så tjock så det räcker för honom och det kändes jätteskönt att höra. Vill så gärna amma han så länge jag kan. Vi prövade ge han smakisar imorgon, banangröt och morotspureè. Han gjorde så otroligt söta miner och det var så härligt att se. Ska pröva med samma idag.

I onsdags pumpade jag ut lite bröstmjölk för att se hur det gick att ge honom flaska, det gjorde ont att pumpa och jag gillade inte det alls så det är inget jag tänker göra om. Neo tog flaskan bra men tyckte nog det var lite konstigt att det var pappa han såg när han åt. Nu har vi prövat och jag gillade det inte alls.

Ikväll kommer Therese, Stoffe och Louise hit och hälsar på. Ska äta gott och mysa.




 Neo i sin nya pyjamas 68 , dock lite stor med 62 slutar ju vid knäna : )


 Dagens Neo

 Pröva flaska.



Nu vaknade Neo, ha en bra fredag!

24 februari

Så nu har jag beställt älgen, nu samlar vi till pusslet.

Idag ska vi hem till Desiree och Vilmer och hälsa på, ska bli trevligt !

Märks att det tar på krafterna att inte sova om nätterna, var helt slut i huvudet igår. Fick sån fruktansvärd huvudvärk och allt svartnade för ögonen. Somnade som en stock när vi la oss, vilket ALDRIG händer annars. Får försöka att lägga mig tidiare om kvällarna.

Ikväll är vi bjudna hem till Pappa och Jill på middag, får se om det blir något badande. Jag hade iaf tänkt att sola en sväng.

Imorgon är en stor dag, jag ska ha mitt första tuppewareparty, Neo ska börja med smakportioner och Julia har bf : )




Libero poäng.

 nu har jag fått ihop poäng till denna !! Har velat ha den länge

Tävling

"Jag är med i utlottningen om ett egendesignat väggord från Inneonline hos Tant Ulrika

Måndag 22 februari.

Inatt har det inte blivit mycket sömn. Har ingen koll på vad klockan vad när Neo vaknade första gången, la honom hos oss och ammade sen somnade vi. Vaknade igen efter en stund och tog tempen på honom, han hade feber så jag gav honom alvedon. Sen gnällde han ett tag innan han somnade igen. Sen vakande han, somnade, vaknade och somnade. Det var jobbigt att se honom sån.

I morse när vi vaknde hade han 37.4 så det var skönt den lagt sig. Och under hela dagen har den hållt sig där så det är skönt. Han har varit lite gnällig idag och det har märkts att han inte varit riktigt bra. Vet inte om det är en tand som spökar, han är väldigt hård och man ser vitt i underkäken och han dreglar mycket mer än vanligt. Men jag vet inte, oavsett så hoppad jag att febern inte stiger mer nu.

Jokke jobbar ikväll och det är inget roligt alls. Var sugen på kyckling och ris till kvällsmat, hade tagit fram från frysen och allt. Men när Jokke kom hem sov jag och Neo på soffan, så det får bli kyckling imorgon.

Jag tittar nu på familjen annorlunda, (förlåt Jokke med fan vad Brolle är snygg! ) Neo sover i soffan bak mig.

Nu känner jag ett par ögon titta mig i ryggen : )

Trevlig kväll önskar jag er.



 Hittade en väldigt gammal bild på mig..


Video




Neo pratar med pappa

Libero..

Liberos nya reklam är så fin! Hjärtat smälter totalt.


Vad tycker ni?

Vad tycker ni om detta ? Jag kan väl tycka att har man bestämt sig för att byta kön så får man ju göra det till 100%. Jag förstår att folk blir upprörda över detta.


Lite segt.

Neo vaknar 2-3 gånger per natt nu så jag är riktigt trött om dagarna och hjärnan fungerar inte riktigt som den ska, därför har det inte blivit något bloggande. Sen har jag haft annat att göra.

I fredags var Stoffe, Therese och Louise här och hälsade på, vid halv två åkte jag och Therese och Neo till åhus på tuppeware möte, nu hänger jag med lite mer. Har mitt första party på torsdag hemma hos Nea. Är ni intresserade utav att ha party bara säg till, som värdinna får man massa fint.

Kvällen var lugn, mös till det ordentligt.

Igår jobbade Jokke till halv sex. Linda, Tim och Emmie kom hit vid fyra tiden. Åt tacos och hade riktigt trevligt. När melodifestivalen började blev jag och Linda sugna på godis, körde till ica men dem hade stängt. Ist för hemköp körde vi in till stan till godishuset och handlade massor. Som alltid när vi fyra umgås skrattade vi så vi höll på att kissa ner oss, vi har alltid så galet roligt. Som Tim sa, varför gör vi inte detta oftare? Nu är det bestämt att vi ska skärpa oss. Jag hade riktigt ont i magen efter igår, härligt!

Idag har Jokke jobbat delad tur, jag har städat och haft mig. Julia kom hit en sväng i em och hälsade på. Neo har sovit mycket idag och ätit dåligt, pratade med mormor och hon sa att det var säkert ingen fara då han var som vanligt annars. Jag var lite orolig men lyssnade på henne. Julia sa att han kändes varm men det brukar han va (fått efter Jokke) men efter vi badat började han bli lite gnällig och jag tyckte han kändes ovanligt varm, och mycket riktigt hade han feber stackarn. Ringde sjukvårdsupplysningen och dem sa att jag skulle ge honom en alvedon. Då var hans temp på 38,4 när vi lagt på var den 38.8. Gav honom en alvedon och hoppas nu febern gått ner. Ska kolla när han vaknar sen. Usch det gör så ont i mammahjärtat att se honom dålig. Hoppas verkligen han är bättre till imorgon, jag kommer säkerligen inte sova något inatt, måste hålla koll.

Nej nu har jag tokont i ryggen, ska lägga mig nu.

3 dagar kvar nu Julia ♥

Kliar i fingrarna..

Me Too - Haggi Babys Ls Body  Me Too - Heinz Sweat Pants Detta vill jag ha till Neo, men det känns lite ja jag vet inte, det blir ju svårt att matcha med något annat än just detta men det är ju så fint !!


1 årsen och första dyk.



Jag ber om ursäkt för mitt blogguppehåll. Igår fyllde Jokke år och jag hade bjudit hem hans Mamma och sambo som överraskning. Bjöd på fläskfile med färska champinjoner och paprikasallad. Potatis och grönpepparsås. Sen sallad och kokta grönsaker. Till efterrätt chokladpudding, grädde och mandariner. Hade en riktigt trevlig kväll och jag tror även Jokke uppskattade det. När det var läggdags fick Jokke en helkroppsmassage av mig och han ska även få en ikväll. Under hela graviditeten masserade han mig varenda kväll minst en gång så då tycker jag att jag kan ge tillbaka nu och sen var det ju hans födelsedag igår. 

Idag har vi varit på babysim och Neo fick dyka för första gången, det gick hur bra som helst och det är så mysigt att göra detta tillsammans med honom. Vi tackade ja till fortsättning, vi har nu tre gånger kvar på denna termin sen börjar nästa igen v.12 så det hinner itne bli något uppehåll. Tycker det är värt varenda krona vi betalat, och är glad att jag valde att pröva. Både jag och Neo gillar det. (eller ja han har inte sagt det, men det verkar som det iaf : ) 

Vid fem tiden åkte vi hem till min mormor och fikade på semlor, blev även att vi åt där. Beställde kycklingrulle. Sen åkte vi hem vid åtta tiden. Sitter nu här och Jokke och Neo sover i soffan bredvid mig.

Idag är det 1årsen vi fick ett plus på gravstickan. Och nu har vi världens finaste gosse som snart blir 4 månader, är verkligen utan tvekan världens lyckligaste. <3

Nu ska jag fixa lite här hemma. Trevlig kväll önskar jag er.










28 år

GRATTIS min underbara kärlek på din 28-årsdag !! Älskar dig av hela mitt hjärta.



Mammaträff.

Idag har jag haft mammaträff här hemma och det var riktigt trevligt. Det var Sara och Moa, Ellie och Saga, Susanne och Frank, Linda och Emmie, Julia och såklart jag och Neo. Vi fikade på semlor och dammsugare, kaffe och tea. Ser redan fram emot nästa gång, trevligt att man kan utbyta frågor och tankar. Anledningen till vi startat denna är för bvc inte ordnat någon och då tog jag tag i det : ) Vi ska träffas hos olika varje gång, har inte så långt ifrån varandra så det är skönt. Vi är ju 5 som bor i Tollarp. Roligt med att barnen är hyfsat jämngamla, den yngsta blir ju Lilleman.

Linda stannade kvar en längre stund, vi lagade mat och satt och traggade. Nu har hon precis kört hem och vi myser i soffan, ska göra mig en kopp tea sen se om det är något bra på tvn.

Hejsvejs!

Vann.

Vann denna tröja till Jokke på tradera.


Klicka för att visa Megabild! Långärmad tröja

Godmorgon Lördag.

Igår eftermiddag körde vi in till stan för att handla godis, blev även en sväng till Willys för att handla till kvällens middag, egen pizza. Jag fick ett sug efter chips och dippa så även det köpte vi. När vi kom hem var klockan mycket och vi var tokhungriga så vi satte igång med maten direkt. Efter vi ätit satte vi oss i soffan och tittade på dumpa honom (heter något annat på engelska) till det åt vi pajen som Jokke gjort, riktigt gott !! Vi blev så proppmätta så vi rörde varken godis eller chips, men då har vi det till ikväll.

Idag blev det sovmorgon för hela familjen, riktigt mysigt. Har precis ätit bullfrukost som är obligatoriskt här hemma på lördagar. Pappa kommer strax hit, han ska hjälpa oss att spackla i gamla lägenheten, kunde vi fixa dem fyra hålen snyggt slapp vi 3000, och det hade verkligen varit det. Tycker dem är lite märkliga abk, tror dem att man ska bo utan tavlor och sånt?

I em kommer chefen från Tuppewareparty hit och ska leverera min väska och informera lite. Men jag har bestämt mig för att avvakta med det tills Neo blivit äldre. Vill inte krångla till det när jag ammar sen vill jag inte lämna honom för denna tiden får jag inte tillbaka, plus att jag saknar honom för mycket då. Men jag ska pröva på tre gånger.

Ikväll kommer Sandra, Thomas & Max hit för melodifestivlasmys. Ska beställa mat samt äta massa gott, det set vi fram emot.

Angående Neos amning och sömn så tror jag på det jag skrev för inatt sov han hela natten.


Idag är det 12 dagar kvar tills min älskade Julia har bf <3 Jag är så spänd och blir helt nervig när hon ringer, tror direkt det är på gång : )


Trevlig lördag önskar jag er alla !


lite nytt i garderoben.

 Nytt till Neo.


 Nytt till mig.

Ny desing och massa bilder.

Nu tror jag att jag vet varför Neo helt plötsligt började äta mer, och även nätter. När dem är kring 3.5 till 4 månader så tjocknar bröstmjölken, och innan dess så äter dem mer. Inatt sov han hela natten, och igår åt han inte lika mycket. Så det är vad jag tror. Miniform har vi börjat med igen då jag märkte på Neo han fick ont utan, stod länge på apoteket igår och pratade med dem och ställde massa frågor och har nu fått veta att det inte är skadligt för barn att använda miniform utan det är det snällaste mot magen, så nu vågar vi fortsätta.

Igår var det åter dags för babysim och det är helt klart veckans höjdpunkt, Sara var med och tog foton. Hoppas att Jokke är ledig någon torsdag så han kan följa med in och bada.

Förresten, är det någon som vill vara snäll och förklara för mig hur man lägger in videos? Kunde innan men nu ha jag helt glömt bort det..

Är det någon mer än jag som blivit helt förvirrad sen dem fått barn? Jag glömmer verkligen allting..

 Redo för bad



   Neo väntar på att få hoppa i, mina vackra fötter bredvid.


 Mamma och son

 Ryggsim är skönt.

 Mys, Sandra och Max kom också med där : )

 Träna inför dyk, Max simmar förbi.

 titta på dem andra bebisarna.

 Jokke bakade paj igår.

 Neo myser i soffan.



Avslutar med en bild på Neo och hans käraste Emmie.


 

Det blev massa bilder idag, nu ska jag städa undan lite här. Får passa på medans Neo sover.


Önskar er alla en trevlig fredag och helg!

Kram fårn oss.


Ett Stort tack till Sofie som gjort min bloggdesign, är jättenöjd!






Skötväska.

Jag vill ha en ny skötväska, den jag har nu är jag inte nöjd med, det är bara ett stort fack. Vill ha en med massa små och som jag kan ha mobil, nycklar och plånbok. Jag är så slarvig så jag behöver en bra.

har tittat lite och hittat några favoriter.


 

Skip Hop Duo Deluxe är en skötväska som är skapad för att rymma allt som behövs när man som förälder är ute med sin baby. Olika fickor och fack i skötväskan gör det smidigt att få plats med blöjor, flaskor, kläder och leksaker.

http://www.mammashop.se/babyartiklar/skotvaskor/skotvaska-svart-duo-deluxe-skip-hop.html







Austrauliensiska skötväskor som är lika smarta som de är snygga. Microfiber tyget gör att väskorna är lätta och enkla att hålla rent och torka av. En mycket välgenomtänkt design och smarta detäljer som kylväska och skötbädd som
antingen ingår eller är t.o.m insydd gör att man får mycket väska för pengarna.

Vit inuti, många fickor, skötdynan sitter fast på baksidan, inbyggd kyl/värmefack.

http://www.annaaxel.se/product_info.php?products_id=1319






POINT ZERO ONE STRAP BRIGHT PINK/PRINTED



http://www.stadium.se/mode/damklader/accessoarer/060770/point-zero-one-strap-usx


Någon som har tips på en bra?




Ont i halsen.

 



Har äntligen hittat kamera sladden.

Idag har vi varit på babysim och Sara var med och tog kort, tack ! Nu ikväll har jag fått jätteont i halsen, hoppas verkligen det släpper snart. Ska dricka min andra kopp tea nu.

Nu sprakade i Neos blöja så det blir inget långt inlägg.



100

1.Vad är klockan: 16:56.
2.Vilket namn stå det på ditt födelsebevis: Elin Johanna Elofsson.
3.Smeknamn: Elof.
4.Vad heter dina föräldrar: Susanne & Leif.
5.Antal ljus på din senaste tårta: 2.
6.Husdjur: Inget, men mamma har 2 katter och pappa två hundar.
7.Hårfärg: Brunt.
8.Favoritfärg: Svart och brunt.
9.Piercing: 2 i Tungan, naveln, läppen och näsan. (bara smycke i naveln)
10.Tatuering(ar): 4 st
11.Födelseort:
Kristianstad
12.Bostadsort:
Tollarp.
13.Nuvarande bostad: marklägenhet.
14. Har du varit kär: Jag är kär. 
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nej.
16. Har du varit med om en bilkrasch: . Nej, men mamma blev påkörd av en mopedist när jag var yngre.
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): Fyra.
18. Kaffe eller glass: Kaffe.
19. Snuttefilt eller kramdjur: båda. 
20. Salladsdressing: Italiensk.
21. Färg på strumporna: har inga.
22. Lyckotal: 6, 12.
23. Favoritfilm: Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta.
24. Favoritcitat ur en film: "Nobody put baby in a corner"
25. Bästa semestern: Mallorca.
26. Favoritmat: Tacos.
27. Bästa veckodagen: Fredag
28. Senaste låt du har lyssnat på: minns jag inte.
29. Tandkräm: Pepsodent super fluor.
30. Favorit TV-program: Vänner.
31. Favoritrestaurang: Steakhouse.
32. Favoritblommor: Rosor och tulpaner. 
33. Tycker inte om: Spindlar.
34. Sport att titta på: Fotboll.
35. Snabbmatrestaurang: Subway.
36. Senaste sjukhusvistelse: Förlossningen och BB i oktober
37. Favoritdricka: Ramlösa
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Beige.
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: 2 ggr på uppskrivningen.
40. Var är du om 10 år: Hemma med Jokke och våra 4  barn.
41. Vem fick du senast e-mail från: Facebook.
42. Är du dömd för något brott: Nej.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: H&M
44. Vad gör du när du är uttråkad: Sitter vid datorn.
45. Fras/ord du använder (för) ofta:
46. Vän som bor längst ifrån dig: Nea 
47. Vad retar du dig på: folk som inte kan köra bil.
48. Det bästa du vet: Min familj och vänner.
49. Läggdags: mellan 23-01.00
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Bergilot
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Julia, Lisa.
52. Vad är klockan: 17.12
53. Favorit beatle: John Lennon.
54. Favoritlek: kurragömma.
55. Favoritfilmmusik: Grease.
56. Skostorlek: 38-39.
57. Syskon: 1 storebror och 1 lillebror.
58. Favoritpålägg: Ost.
59. Om du skulle skänka bort pengar: Barncancerfonden
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Vill du gifta dig med mig?
61. Bästa bok du läst: På smällen.
62. Är du internetberoende: Ja.
63. Favoritdjur: Hund.
64. Gillar du snö: Nja.
65. Favoritglaglass: Ben and Jerry new york super fudge.
66. När köpte du något åt dig själv sist: minns jag inte.
67. Är du långsint: Beror på vad de gäller.
68. Favoritgrupp/artist: Lasse Stefanz.
69. Vilken är din bästa egenskap: Omtänksam.
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Bli förskolelärare.
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Nej.
72. Vad gör du: ammar.
73. Mest intressanta stad du varit i: Göteborg.
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: Lejonet.
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Personligheter.
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Jokke.
77. Favoritgodis: Gele hjärtan.
78. Spelar du nåt instrument: Nej.
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Fotboll.
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Elvis.
81. Vilken film såg du på bio senast: Män som hatar kvinnor.
82. Senaste köpa skiva: Kizz till mammas sambo.
83: Roligaste konserten: inte varit på någon.
84. Bästa känslan: Lycklig.
85. Samlar du på något: Nej.
86. Isåfall vad: Inget.
87. Är du feminist: Nej.
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Piano, vacker : )
89. Favoritskiva: Lasse Stefanz
90. Bästa kompis: Jokke.
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: "Vilken läckerbit"
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: att jag är varm.
93. Favoritlåt: Bed of roses.
95. Har du en mobiltelefon: Ja.
96. Vem är du kär i just nu: Jokke.
97. Vad är det vackraste som finns: Neo & Jokke.
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Paris.
99. Är du homo- eller bisexuell: hetro.
100. Vad är klockan nu när du är klar: 17.28. Både hunnit amma och med blöjbyte.

40 veckor.

För alla föräldrar!

När fick du/ni reda på att du va gravid? 18 februari
Vad blev raktionen? - Chockade och jätteglada!
Var barnet planerat?
- Ja
Hur var dina "40" veckor? - Långa, hade mycket ont i slutet. Men det var så underbar känsla.
Fick du bristningar? - Ja i slutet.
Hur många veckor och dagar gick du? 39+3
Hur mycket gick du upp i vikt? - 12 kg
När börja dina värkar sättas igång? - Söndag em den 25  oktober. 
Gick ditt vatten? - Nej.
Vem hade du med dig på förlossningen? - Jokke (pappan)
Hur var din förlossning? - Jobbigt, blev en del komplikationer så jag blev klippt och dem fick bråttom att få ut honom. Gick för snabbt i slutet.
Hur lång tid tog din förlossning? - Blev inskrivna 21.40 han föddes 07.16
Hur länge hade du värkar?
- Från cirka 16.00 på söndagen till han föddes på måndagen.
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen?
- 9 kg


Ditt barn

När va barnet planerat att komma? -
Den 26 oktober 2009
Vad trodde du det var för kön? - Efter ul var jag säker på pojke.
Blev det en tjej eller kille? - kille
Hade du gissat rätt på könet? - Ja.
När kom han/hon? - Den 26 Oktober 2009 kl 07.16
mycket vägde han/hon? - 2745gram
Hur lång va han/hon?? - 48 cm
Vad fick barnet för namn? - Neo
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? - 50 och 62 i vissa med mest 56.
Sovtider? - olika, han har precis vänt på allt.
Hur mycket väger ditt barn nu? - 5710
Det senaste utvekligen ditt barn gjort? - skrattar mer och mer och börjar greppa om saker.

Kläder och saker:

Vart köper du dina barnkläder? -
mest H&M
En baby/barnbutik du gillar? - Name it, p.o.p. H&M
Nått märke du föredrar? - P.O.P och Fix.
Vad är favorit plagget ditt barn har? - omlottbody är det mest praktiska, samt velour byxor.
Vad är det dyraste ditt barn har? - vagnen
Vad har ni för märke på vagnen? - nowalex
Vad har ni för märke på bilbarnstol? - Brio Primo
Senaste du inhandlade? - kläder, en body, mössa och pyjamas.
Bästa leksaken ditt barn har? - sitt babygym och babysitter.
Någon sak du VERKLIGEN ska spara? - ALLT.

Om du fick välja:

Nytt eller begangnat -
Nytt
Ligg eller sittdel - Sittdel
Sovande eller vaken - Vaken
Napp eller Snutte - Snutte


Du som förälder:

Trivs du med föräldrarollen? -
Verkligen, det är nu livet fått en mening.
Är du stolt över ditt barn? - mer än något annat.
Hur ser dina matvanor ut? - dem är väl inget vidare, men försöker skärpa mig.
Stressar du mycket? - Nej det tycker jag inte.
Hur ser dina sovtider ut? - somnar vid ett tiden sen brukar jag gå upp halv elva.
Vad gör du helst en fredag? - Umgås med min familj och vänner.
På vilket sett har du förändras? - till det positiva, njuter verkligen fullt ut, gladare och positivare.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? - var är Neo?
Umgås du mycket med andra föräldrar? - Ja det gör jag.
Vad är bäst med att fått barn? - allt bebismys, amma, byta blöjor, att han är min och Jokkes, ja allt !
och slutligen.. hinner du med "egen tid"? - Ja det tycker jag.





Sömn..hoho..

Ja som ni alla vet och om ni inte gör vet ni nu.. så är jag en riktig nattuggla och har alltid varit, sen är jag världens tröttaste på morgnar och HATAR verkligen att gå upp tidigt. Efter första månaden sov Neo likadant som jag, somnade sent och vaknade i lagom tid för mig, perfekt tyckte jag. Han åt sista gången vid cirka halv elva och sen sov han till halv nio, åt sen somnade vi om till halv elva. MEN dem senaste fyra dagarna och tre nätter har han vaknat väldigt tidigt, och det blir tidigare för var natt. Första natten 04.00 andra natten 03.30 och nu inatt 03.00.. varför nu detta? Och inatt efter han ätit vid 03.00 somnade han om, men vaknade igen 05.15 och åt, somnade och vaknade igen 07.00.. och jag som verkligen inte kunde somna igår utan låg vaken till 01.45 var lagom trött.. Varför gör han nu såhär? Jag kommer inte orka med dagarna om det ska bli såhär under en längre tid, och det hjälper inte att ni skriver att jag ska lägga mig tidigare för jag kan inte det, jag har har sömnoro sen jag var liten och min ångest är som värst på kvällar.. Vi har iof slutat med miniform, märker ingen skillnad, men det kan inte påverka detta? nej det tror jag förresten inte, han är förhoppningsvis inne i en tillväxtperiod. Vad vet jag, trött är jag iaf.

Nog om det.. ikväll ska jag ha tuppewareparty, så idag har jag bakat kärleksmums som jag ska bjuda på, och igår bakade jag kokostoppar. Har även hunnit med en promenad i kylan. Nu sitter jag här och väntar på att Neo ska vakna så jag kan dammsuga lite.

vet inte riktigt vart jag gjort av kamerasladden, men såfort jag hittar den laddar jag upp lite bilder. Ska försöka ta lite ikväll med.



 Neo några timmar gammal.

Nu låter det från vagnen, hejsvejs!


Lite om helgen.

Dålig uppdatering jag vet, haft haft fullt upp.. men nu när klockan är 00.40 passar jag på att blogga lite..

I Torsdags var jag och Sara och klippte oss, jag tunnade det massor och tog topparna så det blev ingen större förändring.

Igår var Sara och Tobbe här på kvällen, vi bjöd på kycklingtårta och till efterrätt hallon blåbärspaj som Jokke gjort, riktigt god. Sen spelade vi spel och hade riktigt trevligt.

Idag sov vi länge, eller iaf jag och Neo. Steg inte upp förräns klockan 12. Jokke körde upp till affären och köpte bullfrukost. Efter frukosten gick vi ut en runda, hem till mormor och fikade. Blev där hela em. På hemvägen gick vi inom affären och handlade lite godis till kvällen. När vi kom hem ringde vi och beställde kinamat. Sen ängnades resten av kvällen i soffan med massa gott. Mycket missnöjd med låtarna som var ikväll.

Ni som har bebisar, använder ni kudde till dem? Såfall, när började ni med det? och vad för kudde har ni?

Nu börjar mina ögon gå i kors. Godnatt.


Andra Februari

Idag har det städats här hemma och är bara halvvägs. Ska aldrig mer flytta, usch vad jobbigt det är. MEN städandet har helt klart blivit roligare sen Neo kom, pular lite här hemma så hör man han jollra och ha sig, så underbart !! Jag kan gå och sucka över hur tråkigt det är sen tittar jag på min prins och smälter och då blir det helt enkelt roligare att städa!

Jokke har knappt varit hemma idag. Först jobbade han till halv fyra sen kom han hem var hemma en stund sen stack han till gymmet, efter gymmet kom han hem och var hemma i 5 min sen upp till brandstationen på möte. Kom hem kvart över 8.. tråkigt när han är iväg så mycket.

Neo jollrar mer och mer för varje dag och det är så roligt att se och höra. Han är tokig i sina händer och snuttefilt som han suger på massor. Nu har han sovit i sin säng 2 nätter, jag tycker det är jobbigt och sover dåligt, men jag måste försöka för hans egen skull. Men det är svårt, jag grät massor första natten för jag sakna honom, kalla mig knäpp om ni vill men sån är jag. Jag har sån stark kärlek till honom så jag ibland blir knäpp.

Nu sover mina pojkar på ett täcke nere vid mina fötter, ska bära in Neo och väcka Jokke så får jag lägga mig och titta på tv.


 Min stora skatt.

Tuppeware.

Tisdagen den 9 februari ska jag har tuppeware party klockan 18.00. Är det någon som är intresserad att komma så hör av er. Har skickat till dem flesta men ju fler desto roligare.



Gåstol.

Vi fick en gåstol till Neo i doppresent och nu satt jag och kollade lite hur gamla dem ska va när dem ska börja andvända den, då hittade jag denna artikel. Så det blir länge tills vi sätter fram den. Ser att det står 6 månader här


Läkare larmar: "Gåstolen kan hämma barnets utveckling"

Allt om Barn Föräldrar bör inte ha för bråttom med att parkera sina barn i gåstolen. Först när barnen kan gå själva utan stöd är gåstolen lämplig att använda, menar barnläkaren Roland Sennerstam.
"Annars riskerar man att hämma barnets motoriska utveckling", säger han.

 Många föräldrar investerar i en gåstol till det lilla barnet. På det viset kan till och med ett sex månader gammalt spädbarn fara runt på egen hand.

Men användandet av gåstol är långt ifrån oproblematiskt, menar barnläkaren Roland Sennerstam. Genom att sätta ett alltför litet barn i en gåstol riskerar man att hämma barnets motoriska utveckling.
– Vid sex månader har barnet precis börjat lära sig att vända på sig själv och lyfta framkroppen med armarnas hjälp. Vid 7-8 månader börjar de krypa och vid ungefär nio månader reser de sig. De börjar upptäcka vad kroppen kan. Men för att den här utvecklingen ska ske måste barnet befinna sig i bukläge, säger Roland Sennerstam till AlltomBarn.se.

Varje månad stöter han på flera fall där barnets motoriska utveckling försenats på grund av flitig användning av gåstol.
– Jag ser ofta problem med det här. Ibland har jag också märkt att det är svårt att få in barnet på rätt bana igen. Jag tar därför alltid upp det här vid 6-månaderskontrollen och påtalar att jag inte tycker att tidig användning av gåstol är bra.
– Man tar ifrån barnet glädjen av att upptäcka vad kroppen klarar av och det är helt fel biologiskt och utvecklingsmässigt.

Vid vilken ålder är det då okej att sätta barnet i en gåstol?
– Jag tycker det kan vara okej när barnet är cirka tio månader och har utvecklat sin motorik, eller för enkelhetens skull, när barnet kan gå utan stöd.







Tävling







"Jag är med i utlottningen om ett presentkort från PRIMON.se - leksaker & böcker på nätet hos Tant Ulrika!"


RSS 2.0