Kycklingpytt

img_4046 (MMS)

Kycklingpytt


Låt tiden gå fort nu, så jag slipper denn...

Låt tiden gå fort nu, så jag slipper denna oro och rädsla!!!


V.23

Igår gick jag in i:

Vecka 23


Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna ord: Börjar känna att magen är i vägen när man ska sitta på ett visst sätt, samt när man busar med Neo. Känner att den är mycket lägre än när jag väntade Neo därför tror jag det är en liten flicka denna gången. Är fortfarande väldigt känslig vid dofter, kräker oftast minst en gång om dagen av bajsblöjor, riktigt jobbigt är det. Annars är det som vanligt med kissandet, har fått läkartid om två veckor.



Utslagen gosse sover i soffan <3

img_3929 (MMS)

Utslagen gosse sover i soffan <3


Åh vad det är svårt med namn, vi har 4 poj...

Åh vad det är svårt med namn, vi har 4 pojknamn och 4 flicknamn. Kom gärna med fler förslag :)


Kvällens middag

img_3927 (MMS)

Kvällens middag


Min stackars gosse, det gör verkligen ont ...

img_3925 (MMS)

Min stackars gosse, det gör verkligen ont i hjärtat att se honom sånhär :( dumma dumma vattkoppor!!!


Min prickiga gosse äter tomat :)

img_6485 (MMS)

Min prickiga gosse äter tomat :)


Hatar ovissheten!! Ska man vara orolig ell...

Hatar ovissheten!! Ska man vara orolig eller inte? När vet man om man ska oroa sig? Detta är något av det värsta jag varit med om :(


Dagens mage, matchat snyggt med strumporna...

img_3906 (MMS)

Dagens mage, matchat snyggt med strumporna :) idag är vi bara hemma, har ej varit ute och njutit av vädret då Neo igår fick vattkoppor, idag har han feber och kliar lite då och då. Sandra och Max var här en sväng och lekte och åt lunch. Tezz och Felicia kom på en kopp kaffe, trevligt med besök :) nu myser vi i soffan med glass. Jokke blir sen ikväll, tradigt. Trevlig kväll önskar jag er.


INTE NU IGEN!!!!!!!! :(

INTE NU IGEN!!!!!!!! :(


På väg hem från en heldag i Malmö, varit o...

img_3901 (MMS)

På väg hem från en heldag i Malmö, varit och lämnat alla Blingo kläder, druckit kaffe hos Camilla, varit på mobila och sist en sväng till Ikea. Blev lite smått och gott inhandlat. Underbart väder har vi med haft idag <3


V.22







Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter

Egna ord: Har jobbigt med mitt illamående på kvällarna, är väldigt känslig mot dofter och klöks/kräks av det mesta. Brösten har blivit väldigt tunga, sammandragningar kommer och går. Kissar massor så nu har jag fått läkartid. Bebis sparkar massor men när pappa lägger handen så slutar den gärna :) Han har dock lyckats känna ett par gånger :) Fortfrande inte gått upp något i vikt vilket är skönt. Kramper i vaderna har jag ofta nu och det är inget vidare kul, min värmedyna är verkligen guld värd!


Provar sin nya vårjacka och mössa :)

img_3878 (MMS)

Provar sin nya vårjacka och mössa :)


Lycka och kärlek 'för mig <3

img_3867 (MMS)

Lycka och kärlek 'för mig <3


Underbara klänningar

 Jag är kär, hade jag varit smal hade denna varit på väg hem till mig nu!!

 Denna är med underbar, ser så otroligt skön ut!

 Är sugen på denna men jag som är så kort kan inte ha långklänningar :( 

Passade inte

Provade en klänning igår inför lördag, men den kan jag glömma. Kommer inte i några av mina "finkläder" får hoppas jag hittar något i malmö på tisdag annars är det kris :)

Sitter och kikar lite på internet nu, men det hinner ju inte komma tills helgen tror jag.


Neo vilar och jag ska ta en dusch sen titt...

img_3859 (MMS)

Neo vilar och jag ska ta en dusch sen titta lite på bb, vem tror ni åker ut ikväll? Jag tror och hoppas på nicky.


Campadre.

Jag är medlem på Campadre, Skandinaviens första "Private Shopping Club". På Campadre får du unika erbjudanden på eftertraktade varumärken, varje dag. Mode, heminredning, sport, resor och andra livsstilsprodukter - upp till 70 % under ordinarie butikspris. bli medlem du med!

  Just nu har dem bla massa bra erbjudande på kosta boda.


Hela familjen myser i sängen <3

img_3857 (MMS)

Hela familjen myser i sängen <3


V.22 idag <3

img_3830 (MMS)

V.22 idag <3


Spy på mig själv

Åh vad jag inte gillar mitt utseende, satt och tittade på en video Jokke spelat in på mig och Neo.. fy fan som jag ser ut, blek och ful. Fick gråta en skvätt och beklaga mig, är iaf frisk och det är jag glad för. Ska inte gnälla på såna småsaker men just nu vill jag bara spy på mig själv.

Har varit hos farmor Berit och farfar Yngv...

img_3847 (MMS)

Har varit hos farmor Berit och farfar Yngve och ätit mat och myst massa. Nu är vi på väg hem, trötta hela familjen. Blir hemmamys ikväll <3


Nu vill jag och Neo ha sommar, så vi kan b...

img_0359 (MMS)

Nu vill jag och Neo ha sommar, så vi kan bada och vara lättklädda. Trött på vintern och alla tjocka kläder! Just nu är vi på väg in till stan 'för storhandling. Jokke är nu ledig med oss i tre dagar och det är underbart! Trevlig helg på er så hörs vi säkert senare.


Jag gillar inte alls att jag ska bli helka...

Jag gillar inte alls att jag ska bli helkass varenda kväll, blir så illamående och yr. Så nu säger jag godnatt.


Fint till bebisar



Fint till flickebebis..




Fint till pojkbebis

Bakat lite idag :)

img_3816 (MMS)

Bakat lite idag :)


Provar ny godisblandning, verkligen i min ...

img_3812 (MMS)

Provar ny godisblandning, verkligen i min smak!


Villervalla vårjacka



Har bestämt mig för att det blir Villervalla, men jag velar vilken färg. Vilken tycker ni är snyggast till Neo?

Sommarkläder till Neo

 Allt från hm


Morgonmys i soffan <3 älskar dig så otroli...

img_3808 (MMS)

Morgonmys i soffan <3 älskar dig så otroligt mycket min son.


Namn..

Åh vad jag tycker det är svårt med namn, det är ännu svårare nu än vad det var när vi väntade Neo. Nu måste det ju passa bra tillsammans med hans namn.

Har ni några förslag? Både pojk och flicknamn,  helst inga som börjar på N bara :)


Världens finaste kille <3

img_3791 (MMS)

Världens finaste kille <3


Vårjacka..

Har svårt att bestämma mig vad jag ska köpa för vårjacka till Neo, har hittat ett par favoriter. Ska in till stan imorgon och se vad jag hittar där.






Ute på promenad, ska hem till Tezz och bar...

img_3796 (MMS)

Ute på promenad, ska hem till Tezz och barnen.


Jag har blivit så otroligt torr i ansiktet...

Jag har blivit så otroligt torr i ansiktet sista tiden, är väldigt noga med att tvätta mig morgon och kväll samt smörja med ansiktskräm innan jag lägger på basen. Någon som kan tipsa om en bra kräm?


V.21

Idag går jag in i v.21.. tiden går framåt :)

Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage

Egna ord: Illamåendet har kommit tillbaka på kvällarna och nätterna, har mycket ont i min mage, svidande känsla och det är jobbigt. Toabesöken är lika jobbiga, har avslutat min andra uvi behandling men det har inte hjälpt så nu ska jag få tid till läkare så ska dem ta en titt på urinblåsan. Bebis sparkar mer och mer för varje dag och det är så mysigt. Känner riktigt hur h*n bökar, alltid när Neo sitter i mitt knä sparkar bebis mot hans rygg :) Men jag njuter till 110% Älskar verkligen känslan att vara gravid, det är så underbart att ha ett liv i sig.



Hipp Hipp Hurra Sandra fyller 24 idag <3

Lördagen är här, fick sovmorgon till nio idag. Riktigt skönt, vaknade och hade jätteont i magen, Jokke värmde min dyna sen somnade jag gott med den på magen. Vet inte vad jag gjort utan den?

Neo sover just nu och jag har diskat och röjt undan här, ska ta tag i att vika tvätten nu och samtidigt titta på bb :)
Jokke är på gymmet så här är lugnt och tyst hemma. I em ska vi på kalas till min morbror sen ikväll är vi bjudna hem till Jonas & Tezz & barnen, mysigt.

Vem tror ni vinner ikväll? Eller vem hoppas ni på?

Idag fyller min älskade Sandra 24 år, tyvärr är Max sjuk så deras planer blir nog en lugn hemmadag, men familjen får hon fira med <3 Thomas planer kan han göra en annan dag ;) Grattis min underbart fina vän!! Älskar dig!!



Tvätten var det, ja.


Sol, snö och regn!

Idag har varit en underbar dag, Jokke har varit ledig :) I fm var det massa mys, sen tog jag och grannen en promenad. Stannade till hos Sandra där det bjöds på kaffe och tragg,sen följde Sandra med hem då Max skulle hämtas från dagis. När hon hämtat honom kom dem hit igen så pojkarna fick busa lite, dem vände upp och ner på hela lägenheten :) Så underbart att se deras glädje när dem ser varandra.

Nu har jag precis röjt undan här, tagit ett ryck med dammsugaren samt torkat golven. Neo och Jokke vilar lite, ska strax väcka dem sen ska vi bort till Sandra, Thomas & Max där vi ska spendera vår kväll, mys <3

Ni är 18 som läser, jag har gett ut lösen till 11.. vet att det registreras olika när man är inne via telefon och dator men ändå.. och cirka 4 som kommenterar....

Aja trevlig kväll och helg!

Godmorgon Fredag! Idag fick jag en timmes ...

img_3785 (MMS)

Godmorgon Fredag! Idag fick jag en timmes sovmorgon plus att Neo sovit bra inatt, känner mig utvilad idag, skönt! Jokke är ledig idag, får se vad dagen har att bjuda på. Skulle vilja gjort något skoj, jag och Neo har ju varit hemma hela veckan. Vad ska ni andra göra idag?


Tävling hos Evelina

Jag är med och tävlar hos Evelina, va med du också.

Ester Elenora - Sjal Malin (rosa)


Gissa vad vi gör? ;)

img_3783 (MMS)

Gissa vad vi gör? ;)


Dagens lunch

img_3779 (MMS)

Dagens lunch


Sitter och skriver inköpslista inför storh...

img_3778 (MMS)

Sitter och skriver inköpslista inför storhandling, brukar ni storhandla? Hur brukar ers listor ser ut? Hade varor roligt om ni antigen lagt upp en lista i er blogg eller en kommentar till mig. Roligt att se om man handlar samma typ av "basvaror"


Storröjning på gång!

Idag gav jag mig på ett projekt som jag ångrade efter någon timme, men nu är jag snart klar. Jag började röja i skåp och lådor, sen är jag sån att börjar jag med ett måste jag ta allt! Så idag har jag sorterat i köket, rensat ut massa porslin som bara stod till ingen anvädning, slängt massa skit som man bara slänger in här och var. Känner mig riktigt duktig :)

Neo sover sen en stund tillbaka så jag ska snabbt ta det sista här, går inte så fort när han gärna hjälper till fast raka motsatsen.

Ikväll kommer pappas fru hit och ska bjuda oss på Pizza, ska bli riktigt gott. Hoppas Neo har någon aptit, han har levt på mackor och dricka sista tiden. Han kommer iaf bli glad när han ser Jill (en av hans favoriter :)  

Nej nu får jag fortsätta innan jag blir fast här ;)


Dags 'för fika :)

img_3766 (MMS)

Dags 'för fika :)


Enorm längtan

I Måndags började Jokke sitt nya jobb, mjukstart vilket inbär att han kommer hem på kvällarna. Men det blir nog bara denna veckan. Han åker hemifrån 06.30 och i måndags kom han hem 19.40 och igår 19.00.. sen äter han och somnar i soffan. Jag förstår honom, det tar hårt på honom. Dem är ute hela dagarna och långa jobbtimmar. Men jag saknar min sambo!! Och det kommer bli värre, sen kommer han inte komma hem på kvällarna, utan jag och Neo ska vara själva, avskyr det! MEN är glad för hans skull att han fått denna chansen. Så jag längtar verkligen enormt tills imorgon kväll för han är ledig fredag, lördag och söndag och då ska jag pussa massor på honom !!!

Här hemma är Neo dunderförkyld, ingen feber men rosslig, snorig och massa hosta. Myser och busar här hemma.

Igår hände en otäck olycka, Neo ramlade ner från en soffa på en sulky dockvagn och slog sig bak örat rejält. Fick tid på bvc och det var som tur var bara ett ytligt sår. Bvc tanten sa att detta är bara början, spec nu när han klättrar överallt. Usch.

Saknar Sandra massor, dumma sjukdomar som ska hålla på och ställa till det!! Och Neo saknar Max!! Ni måste läsa detta fina hon skrivit till/om mig <3

Nu ska jag återgå till mys med den finaste människan jag vet <3







Idag äter jag och Neo detta :) gott!

img_3761 (MMS)

Idag äter jag och Neo detta :) gott!


Ge en röst :)

Hjälp gärna Jenny och hennes familj att vinna deras drömresa, gå in och titta på deras film här




Min nyklippta gosse <3 älskar dig så!!

img_3745 (MMS)

Min nyklippta gosse <3 älskar dig så!!


v.20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna

Egna ord: Nu börjar jag känna mig lite småtjock, bebis sparkar mer och mer för var dag och det syns utanpå. Men h*n är inte lika vild som Neo var. Mår bra förutom min värk i nacken och axlar (som inte har med graviditeten att göra) Tycker tiden går fort, halvtid redan. <3


Min dunderförkylda gosse, natten har varit...

img_3738 (MMS)

Min dunderförkylda gosse, natten har varit jättejobbig 'för honom. Hostat hela tiden, har inte fått någon sammanhängande sömn och det känns. Han har hostat och gråtit, gör ju såklart ont med sån hosta. Och näsan rinner och rinner och nu hade han feber med, min stackars gosse <3


Rulla på, sätt fart.

Vi såg fel häromdagen, alla fyra kindtänder är uppe på Neo :) nu tittar vi på playhouse. Neo sitter på golvet och leker lite och tittar lite :) jag ska strax fixa lite frukost till oss. Kl 10 bär det av mot tivolibadet. Ha en trevlig dag så hörs vi senare.

Fint från Hm

Fina skor från hm 99:-
 Är lite sugen på att beställa denna, kommer ju vara ganska stor till sommaren och då är det nog snyggare att ha baddräkt..  Ska kika på den i affären och pröva.

Lite reklampaus

Både Neo och Jokke sover, jag sitter här och tittar på bb. Är reklam nu så jag tänkte jag slänger in ett inlägg. Skulle göra egen chokladmousse innan men jag råkade få i lite äggula så det sket sig, tog en tallrik jordgubbskräm med mjölk ist.

Imorgon ska vi åka och bada tillsammans med Sandra, Thomas, Max och Thomas döttrar Lisa och Fanny. Ska bli superskoj och mysigt, har inte badat med Neo sen sista babysimmet. Ska bli skoj att se om han fortfarande gillar det :)

Nu börjar det här igen, godnatt

Lagat kvällsmat

img_3604 (MMS)

Lagat kvällsmat


Dagens lunch

img_3597 (MMS)

Dagens lunch


Lite nytt

 Till mig :)



 Till bebis <3

 Till Neo <3


Frukostdags

img_3596 (MMS)

Frukostdags


Morgonmys

Godmorgon Torsdag, idag ville Neo upp kl 7. Jag har sovit dåligt inatt så lite halvtrött var jag allt. Nu sitter vi i soffan och myser. Jag med mitt te och Neo med flaskan. Idag är han ledig från dagis, bestämde det igår, vill ha en mysdag sen är det så många som är förkylda på dagis så jag håller han hemma nu :) vad dagen bjuder på vet jag inte. Var sugen på barbacka men vi får se :) ha en bra dag mina vänner. Kram

3 kindtänder

Neo har strulat med maten ett tag nu och jag har varit lite orolig att han haft ont i halsen eller så, men idag såg vi "bovarna" i dramat. Han har fått tre kindtänder bara sådär pang. Min gosse är verkligen stor nu <3

Jag sitter här och kollar vagnar, har bestämt mig vilken jag vill ha nu. Ska åka och titta på den i helgen tänkte jag, hoppas den är lika snygg och smidig i verkligheten. Sen blir det till att spara pengar.

Nu ska jag göra mig en kopp te då jag mår fruktansvärt illa ikväll, sen blir det nog sängen för min del.

Godnatt mina vänner, lämna gärna en kommentar.



 

Min lockiga son :)

img_3588 (MMS)

Min lockiga son :)


Min fina kille ♥

 Min fina glada älskling innan det är dags för dagis.


 Blev nappesugen..
 "där" säger Neo

Mamma älskar dig så mycket så du anar inte, du är mitt allt!! ♥

Äntligen Ultraljud

Igår var det äntligen dags för ultraljud, var inte lika nervös denna gången som med Neo. Hade ju känt bebis ett tag så jag visste att den levde :) Vi kom in direkt vi satt oss ner i väntrummet, fick en äldre dam. Hon kletade på gele sen började hon, bebisen låg med hakan mot bröstet och det såg så sött ut. H*n ville inte riktigt visa sig i profil eller ansiktet. Men tillslut gick det. H*n hade hicka mot slutet och det var så mysigt att se. Sen fick jag en hel del sparkar efter, hade nog retat upp h*n :) Bf blev den 29 Juli så en dag fram bara, bra beräknat av oss tyckte jag. Byter veckor på lördagar ist, så på lördag går jag in i v.20.

 En nervös och förväntansfull mamma innan ul.

 Så var jag klädd, kände för lite färg :)



RSS 2.0