SMS-inlägg

20110629403 (MMS)


V.36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Egna ord: Tröttheten är ännu värre nu, skulle kunna sova hela dagarna, haft jobbiga förvärkar dem sista dagarna. Hoppas bebis stannar inne ett par veckor till. Annars känner jag mig verkligen höggravid :) Åh jag längtar massor tills det är dags, innan har det varit blandade känslor inför förlossningen men nu längtar jag massor!!



Vagn..

Idag har vi köpt vagn, ska dock inte hämta den förräns bebis är född..

Denna blev det, en babytravel dublin 2011.


Pojke eller Flicka? Gissa på!

Tänkte att ni skulle få gissa på kön och när ni tror bebis tittar ut : ) Så gissa på : )


Turkland..

Sen i Torsdags bor vi hemma hos Mamma och hennes man. Passar hus, barn och katter. Det fungerar sådär, Neo sover väldigt dåligt här och stiger upp vääldigt tidigt. I morse var klockan 05.40 gääsp. Men jag tycker det är bra att han blir lite mer van vid att sova här då han ska göra det när det är dags för bebis att komma.

Hela helgen och idag har det varit riktigt pissväder, bara regnar och regnar. Sen pratar man med mamma som har 35 grader.. lite orättvist ;)

Jokke ska ev sova i sthlm imorgon tills på Torsdag, inget jag ser fram emot. Men det är ju inget jag kan ändra på, from Juli ska han inte sova borta samt jobba i närheten. Vet ju aldrig när bebis vill komma och HAN ska följa med till fl!!

Och bebis, ja vi har väl fortfarande inte ett spikat pojknamn, står mellan två stycken. Rent praktiskt hade det varit bra om det blivit ett flicka då vi är färdiga med flicknamnet :) Men det löser ju sig alltid, detminsta problemet egentligen.

Nej nu får jag nog väcka min son (som vägrade sova middag innan tre) annars får jag nog inte honom i säng förräns sent inatt.

Ha en bra dag, ni får gärna visa att ni läser : )


Till min älskling



Jag har inte silver och inte guld
Inget du kan få
Det jag äger ligger blottat för din syn
Mina händer är tomma men hjärtat är fullt
Av nåt du inte ser
Så jag har nånting som är mera värt ändå

För om du tappar modet och faller ner på knä
Kan du vila här hos mig
Som en klippa i stormen att luta dig mot
Och jag sviker aldrig dig

Jag ska följa dig genom eld och vatten
Över land och hav
Jag ska älska dig tills hjärtat slutar slå
Från det högsta berg till den djupaste av dalar ska jag gå
Genom tid och rum
Ja, alla mina dagar ska du få

Och när vindarna leker på vidderna
Dansar jag med dig
Om solen bränner svalkar jag din hud

För om du tappar modet och faller ner på knä
Kan du vila här hos mig
Som en klippa i stormen att luta dig mot
Och jag sviker aldrig dig

Jag ska följa dig genom eld och vatten
Över land och hav
Jag ska älska dig tills hjärtat slutar slå
Från det högsta berg till den djupaste av dalar ska jag gå
Genom tid och rum
Ja, alla mina dagar ska du få

Jag ska följa dig genom eld och vatten
Över land och hav
Genom tid och rum
Ja, alla mina dagar ska du få
Genom tid och rum
Ja, alla mina dagar ska du få


V.35

Vecka 35


Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Egna ord: Nu känns det som att jag inte kan bli mer gravid, magen känns enorm. Hur jag än sitter eller ligger gör det ont, bebis känns överallt : ) Har fått en enorm trötthet, inget vidare kul att ständigt vara trött. Men jag vilar när Neo gör det och det är bara mys :) Längtar massor tills bebis kommer.





5 veckor..

5 Veckor till bf, vart tar tiden vägen? Nu börjar det gå upp för mig att vi inom 2 månader är 2 barnsföräldrar. Och att JAG ska föda, vilket jag känner blandade känslor inför. Ska bli spännande att se om denna bebis vill ut tidigare än bf som Neo eller också stanna kvar några dagar efter, jag har en känsla att det blir en augustiflicka :) Men ser gärna att den kommer innan den 30 Juli. Men h*n är välkommen när h*n vill titta ut. Började tvätta upp Neos bebiskläder häromdagen, herregud har han verkligen varit så liten? Känns galet. Har fortfarande inte lagt handpenning på vagnen så vi får hoppas dem har någon inne när vi ska köpa. Vilken skillnad det är från när man väntade Neo, då var allt fixat vid denna tiden, tom skötväskan packad. Nu ligger jag låångt efter haha.

Idag är det Loppis i Tollarp, jag är inte direkt något större fan av det men min kära sambo är så vi ska ner där en sväng och se vad dem har att erbjuda, jag ska allt köpa mig en grillad korv : )

Ha en trevlig dag mina vänner!

Är det ett måste?

Jag gillar att läsa gravidbloggar, framförallt nu när jag själv är gravid. Men det är så tröttsamt att läsa dem nu när dem flesta börjar närma sig bf, det är f*n bara en massa gnäll HELA tiden!! Det är INGEN sjukdom att vara gravid utan ett tillstånd. Jag har haft/har en jobbig graviditet men inte gnäller jag till alla om det hela tiden, det gäller ju att göra det bästa av situationen. Som tex nu när min ischias är som värst försöker jag undvika att gå en massa (vilket jag inte gjorde igår så kvällen/natten var HEMSK) men man får ju hitta lösningar till allt :)

Jag trivs i att vara gravid trots att det är lite kämpigt ibland <3

Nu ska jag packa det sista sen åker vi hem till mamma och ska bo där i en vecka då dem åker till Turkiet idag. (planet lyfte för 3 minuter sen : )

Trevligdag!

Ikväll när Jokke slutat är han ledig med oss i 3dagar <3

Tops

I morse var det mys här hemma, sen tog vi en promenad och gick inom Jonas & Tezz. Där bjöds det på kaffe och barnen lekte. Efter ett par timmar gick vi hem, Neo somnade gott i vagnen och sov cirka en timme. Vaknade lagom till vi kom hem. Lagade lite mat, kötbullar och makaroner blev det. Neo älskar det men idag tramsades det mest, vet inte om det är fler tänder på g eller om det är vädret som gör att han slarvar så med maten. Inte ens mackor som han i vanliga fall är tokig i duger nu. Men frukt det äter han och yoggi så det är bra :)

Vid halv tre kom Sandra och Max för lite bus, Max och Neo är verkligen som syskon dem kramas och pussas sen helt plötsligt bråkar dem om samma sak, dem är iaf lika goda båda två så det är bra. Tror det är mycket eftersom dem är så jämngamla. Jag och Sandra pratade såklart bröllop (som vanligt) helt galet att det endast är 2 månader kvar tills hon står brud. Kan inte förstå det själv. Några har frågat mig om jag är nervös ifall jag inte fött eller nyligen gjort det, men nej det är jag inte. Allt går att lösa och man måste se lösningar och positivt på saker och inte istället hitta massa fel och oroa sig. Det kommer bli världens bästa dag oavsett !! Jag kommer lösa det på ett eller annat sätt :)

Nu ska jag sova bort min smärta, fast först ska jag hinka i mig ett par liter vattten. KONSTANT törstig ;)

Godnatt mina vänner!

 Neo leker med tops


V.34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Egna ord: Har blivit mycket trött sista tiden, känner mig aldrig riktigt utvilad men det beror nog på att jag sover dåligt om nätterna. Har fått det jättejobbigt med min ischias, nu ikväll har jag så ont så jag gråter varje gång jag rör mig, hemskt är det. Tog precis ett varmt bad men det hjälpte inte. Ska prova med mitt bälte imorgon och hoppas att det kan lindra det lite. Annars bökar bebis på som vanligt och det känns att den "trycker" neråt för det smärtar en del när jag går. 6 veckor till bf <3



Floraparken och bordsplacering

Idag efter dagis gick jag hem och städade här hemma, det går så mycket snabbare när inte Neo är hemma :) När jag var klar körde jag hem till Sandra och Max och hälsade på. Jag och Sandra pysslade med bordsplaceringen till bröllopet, det är nog tredje "uppsättningen" jag pysslade med. Men nu verkade Sandra nöjd så nu håller vi tummarna att herr Kindvall också blir det ;)

Vid kvart i två var det dags för mig att hämta Neo, det är verkligen höjdpunkten på dagen. Saknar honom massor när han är på dagis. Nu går han bara imorgon med sen har han Sommarlov och det blir ett låångt då han ska vara hemma minst en månad efter bebis kommit.

När vi kommit hem kom Sandra hit en sväng efter hon lämnat Max på dagis, skulle gå igenom det sista med placeringen. När hon begav sig till jobbet fikade jag och Neo sen cyklade vi till Floraparken och lekte, Victor följde med oss. Sen cyklade vi hem till mamma, Neo busade lite med pojkarna sen cyklade vi hem och lagade mat.










V.33

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna ord: Nu känns det som att magen inte kan bli mycket lägre, den är verkligen i vägen när jag sitter ner. Har mycket problem med min ischias. Börjar bli lite smått nervös inför förlossningen nu.. 7 veckor tíll bf.


Jag och Neo myser med frukost framför tvn....

20110604258 (MMS)

Jag och Neo myser med frukost framför tvn. Jokke kom hem fyra i morse så han sover nog ett par timmar till.


Vad har du under blusen Rut?

Först och främst vill jag säga att ni är INTE duktiga på att kommentera :)

Idag har vi varit en sväng i stan, jag skulle lämna papper på ams. Sen tog vi en sväng inne i stan, var lite karuseller och ett par maknadsstånd. Sen tog vi en sväng ner till Tivoliparken för att mata ankorna men dem hade fått så mycket bröd att dem klarar sig ett par veckor, så dem var inte så intresserade av det vi gav dem. Men Neo var nöjd ändå.

Efter stan körde vi till Linderöd hem till pappa, Jokkes arbetskamrat skulle hjälpa oss att fylla i alla gropar som är i grusvägen hem till pappa, jag och Neo städade i hundarnas hundgård. Neo var dyngsur men gillade det verkligen. Sen körde vi hem efter ett par timmar, lagade mat, busade och mös. Sen vid 19 deckade han helt slut.

Jokke är på fest ikväll och jag sitter här, letar efter en klänning att ha på midsommarafton, vad ska förresten ni göra då? Vi ska ha lite fest här hemma med lekar, god mat och mys. Ser verkligen fram emot det!

Nu ska jag fortsätta mitt letande medans jag sjunger med till Så ska det låta.

Trevlig kväll på er alla !


 Bjuder på en bild på mig från häromdagen.





Hjortron och äpple.

Idag tog jag och Neo oss en rejäl sovmorgon, vaknade 08.45, samma tid han ska va på dagis. Så det var bara till att ringa dit och säga vi blir lite sena. Har precis lämnat honom och nu sitter jag och äter frukost. Ska strax köra in till stan, hjälpa min lillebror att förhandsboka ett spel (tydligen 18-årsgräns på det) sen är det barnmorskan kl 11 som gäller. Ska bli kul att se vad vikten är på, vägde mig igår och enligt den vågen hade jag gått ner i vikt. Spännande att se sf-måttet. Många som säger att magen blivit stor bara så pang, känner mig ganska otymplig i vissa lägen. Annars är det inte så farligt.

Känner att en förkyldning börjar smyga sig på och det är verkligen trist då Jokke är ledig 5 dagar nu, och då hade vi tänkt hitta på massa skoj.

Nu ska jag dricka upp mitt tea sen hämta lillebror.

Ha en bra dag mina vänner. (ni är väldigt dåliga på att kommentera, menar nu inte dig Sandra :)


RSS 2.0