Nu ska jag och magen gå och sova.. Godnatt

dsc00087 (MMS)

Nu ska jag och magen gå och sova.. Godnatt


V.41

Bf+2 dagar..



 Massa bristningar, känner mig enorm. Annars är allt som vanligt.



 Älskar dig av hela mitt hjärta<3


BF

Idag är den stora dagen, Beräknad förlossning!! Nu är jag helt hundra på att det blir övertid. Känns inget vidare då jag vill ha bebis här nu, men jag är glad att jag gått såhär långt och att inte bebis kom när jag låg inne på sjukhuset i v.24 Imorgon fyller jag år och jag är väldigt nervös över att bebis väljer att titta ut då, hade ju varit världens bästa present men samtidigt är det ju roligare att få varsin dag.

Jag och Neo sitter och tittar på playhouse, ska strax göra lite frukost. Idag blir det en tur till stan, behöver köpa ny mascara, kan ni tipsa om någon bra? Sen ska Jokke köpa present till mig, spännande :)

Nej nu kurrar min mage massor, ha en bra dag mina vänner och håll tummarna att bebis vill komma snart :)


 Imorgon går jag in i v.41.. Önskar så att detta är sista magbilden :)


2 dagar..

Igår var Petra, Melissa och Isabella här och lekte. Dem är så underbart söta så man vill bara pussa dem hela tiden, Neo var så söt mot dem och man märker så tydligt att han har mycket kärlek att ge min lilla älskling. Han kommer utan tvekan bli världens bästa storebror <3 Han kramade och pussade dem massor, gav dem nappen och klappade dem på huvudet. Trots dem "bara" är 10 månader lekte dem jättebra ihop.

Måste få skriva lite om Petra, hon är ensamstående med dessa två underbaringar. Jag beundrar verkligen henne, hon gör allt själv och i dubbel form. Men hon är verkligen den som fixar detta, vilket tålamod och vilken kärlek hon ger sina barn. Dem "valde" verkligen rätt mamma <3

Skulle egentligen iväg igår em/kväll men efter en natt utan sömn samt en liten gosse som inte ville sova midddag fick vi hålla oss hemma och mysa, kl 19 somnade vi båda helt slut.

Idag är en ny dag och vi har precis ätit frukost, ska strax klä på oss sen cykla till floraparken och mata ankorna och leka lite.

Nu har jag varit gravid längre än jag var med Neo, och jag står fast vid att det blir övertid denna gång. 2 dagar kvar.

Bebis längtan.

Jokke och Neo sover och jag sitter här och kommer inte riktigt till ro.. Är trött men känner inte för att gå in och lägga mig. Vill hellre åka in till förlossningen och föda barn, men bebis verkar inte ha någon brådska ut. Har varit gravid i 276 dagar så ett par till fixar jag nog :) Men längtan är enorm nu, vill bara snusa på vår bebis <3

 Fint till en flickbebis :) Fint till pojkbebis : ) Undrar så vad som gömmer sig i magen :)

4 dagar..

4 dagar till bf, bebis kom ut nu :)

Ute regnar det hela tiden, sommaren är nog verkligen över nu. Inatt fick Jokke larm 00.40 så vi alla har sovit dåligt inatt, larmljudet är verkligen hemsk. Neo vaknade av det och blev jätteledsen, tröstade honom sen somnade han igen och sov gott. Jokke var hemma igen vid 02.50, då hade jag nog precis lyckats somna igen men vaknade av att han kom, det var en brand dem varit på så han var tvungen att duscha med, 05.50 ringde hans klocka imorse, stackarn var nog lagom trött då.

Här hemma har vi precis ätit frukost, ska fortsätta mysa i soffan framför playhouse.

Trevlig dag önskar jag er alla!



Sängen bäddad :)

Nu är sängen uppe och bäddad, bara bebis som saknas <3


V.40

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna ord: Det är inte mycket skillnad från förra veckan, förvärkarna är hemska och vi längtar massor efter vår bebis <3

Hoppas på att detta är sista magbilden :)


En vecka..

Om en vecka har vi bf, och om 8 dagar fyller jag 23 år. Nätterna är verkligen hemska nu med all foglossning och förvärkar, så bebis får verkligen komma nu :) Men jag är säker på att det dröjer.

Häromnatten drömde jag att vi fick en flicka, hon var inte alls söt så jag blev jätteledsen, haha en hemsk dröm.

Jag är så nyfiken på vad det är för en vilding som ligger i magen, och om h*n är lika liten som sin storebror eller lite större, det känns som att denna är större men man vet aldrig :)

Idag hade vi sovmorgon till kvart i nio här hemma, riktigt skönt var det! Vad dagen bjuder på vet vi inte, Jokke har jouren så vi är låsta i Tollarp. Ska iaf hämta hem bebis säng från Sandra i helgen, kanske blir idag får se om hon jobbar eller ej.

Ha en bra dag mina vänner så hörs vi.



Gott med korvstroganoff till lunch :) efte...

dsc00048 (MMS)

Gott med korvstroganoff till lunch :) efter maten tog vi ett bad och nu ligger vi i sängen och myser och läser böcker.


Picknick?

Godmorgon, idag startade dagen innan 7 här hemma. Nu sitter vi och myser i soffan, ska strax plocka fram lite frukost till oss. Vad dagen bjuder på vet jag inte, funderar på att ta en lång cykeltur samt ta med lite fika så vi kan ha pickninck på något mysigt ställe. Neo älskar att åka cykel och det blir lite svårt för mig att cykla med honom när bebis kommit så jag får passa på nu. Nej nu blev jag akuthungrig :)



Hörs senare!


Ensiffrigt <3

Idag är vi nere på ensiffrigt!! I förmiddags var jag hos barnmorskan, sista besöket hoppas jag :) Nästa är 3 aug. Allt såg fint ut och bebis är nu fixerad så vi slipper oroa oss om vattnet skulle gå. Har gått ner lite i vikt men det var normalt i slutet enligt bm. Tog även prover för sköldkörteln, hoppas dem visar lika bra denna gången.

Efter bm tog vi en sväng i stan (mamma och Neo var med) Var inom hm och hittade massa fint, men ska vänta och handla till bebis är ute. Hittade en hel del till Neo med men måste gå igenom vad han behöver, kläder har han inte direkt ont om :) Sen blev det några fler affärer innan vi gick in till Mc och köpte oss varsin cheeseburgare, Neo älskar det! :) Sen begav vi oss ut till öb för lite nödvänligheter.

Nu har vi precis ätit lite efter vår vila, ska se om vi vågar chansa och cykla till affären eller vi ska ta bilen (regnet hänger i luften)

Hörs kanske senare!



Igår gjorde vi negerbullar, det slutade me...

dsc00041 (MMS)

Igår gjorde vi negerbullar, det slutade med att Neo satt och åt strössel ur teskedsmåttet :)


Överraskningsbröllop.

Ja, det här med att blogga är inte min starka sida. Känner att jag inte har någon tid, samt att det verkar inte vara någon som läser ändå. Dagarna nu är mest väntan på bebis. Jag och Neo är ute så mycket vi kan, går långa promenader, leker på lekplatsen, leker med Max, badar och myser. Jag tar verkligen ut mig till 110% för hans skull på dagarna, han ska inte lida över att vi valt att skaffa syskon tätt. Vissa dagar får jag kämpa lite extra men det viktigaste är att han är nöjd.

I helgen var vi bjudna på Examen/ 30årsfest, trodde vi. Men det var ett Bröllop. Min pappas frus son som gifte sig, och som jag grät. Dem var så vackra och allt var verkligen så fint !!

 

 







Det var verkligen en trevlig dag/kväll. Det bjöds på varmröktlax, potatis, romsås och sallad. Riktigt gott! Tårtan missade vi då Neo var trött så vid halv åtta tackade vi för oss och åkte hem. Önskar Rickard och Stina all lycka i livet, är så glad att vi fick dela deras stora dag tillsammans med dem.


Längtar ännu mer till Sandras och Thomas bröllop nu !! ♥


V.39

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna ord: 10 dagar till bf, ensiffrigt imorgon.. herregud som tiden gått fort. Mycket blandade känslor i kroppen nu, vill njuta av sista ensamtiden med Neo samtidigt som jag så gärna vill ha bebis här, både av längtan och att jag vill få slut på alla förvärkar. Nu kan verkligen bebis komma närsom, men jag står fast vid att jag tror det blir en augbebis. Tänk snart är jag tvåbarnsmamma, inte klokt!!



V.38

Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Egna ord: Förvärkarna kommer oftare och gör allt mer ont, men jag tror ändå det blir en Augustibebis. Huvudet är nu rörligt igen och det innebär att går mitt vatten måste vi in direkt så inte navelsträngen kommer i kläm. Annars såg allt bra ut sist jag var hos bm.


V.37

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Egna ord: Förvärkar dagligen, mycket ont i blygbenet och nätterna ingen sömn. Märks man är höggravid :)



RSS 2.0