Lördags mys

Idag har vi varit på återbesök på bb för att väga Neo.. Han vägde 3000 gram så han har gått upp en del sen han föddes, är verkligen jätteglad för det då jag var lite nervös att amningen inte skulle fungera men det går galant och jag har mjölk så jag hade kunnat mätta ett helt fotbollslag : ) .

Han är verkligen världens snällaste, så han har inte fått mitt humör vilket vi verkligen är tacksamma för : ) Detta är helt underbart, kan sitta och titta på honom i timmar och bara gråta av lycka, en känsla jag inte trodde fanns. Jag är så stolt och lycklig. Jokke är så duktig med honom och Neo har världens bästa pappa. Vi bara njuter av detta, finns inga ord.


Ikväll kommer Julia hit och myser med oss, ska äta gott och titta på bla körslaget, Jokke ska kolla på fotboll så han får titta i sovrummet.

Trevlig lördag.

Älskar mina pojkar av hela mitt hjärta.♥

Ett namn.

Nu har vi äntligen ett namn till honom, Neo Kristoffer Elof Löfstedt.

Älskar min familj !!

Lycka !


 första amningen : )

 Sovställningen, vig som sin mamma.

 världens stoltaste föräldrar.

 Världens stoltaste pappa.

 På väg hem från bb.


Där har ni bilder på vår underbara prins!!

Kommer inte bli mycket bloggande nu då jag ska njuta av min underbara familj och lära känna vår prins.




26 oktober

Måndagen den 26/10 klockan 07.16 kom vår son som vägde 2735 och var 48 lång. Äntligen är vi hemma och nu ska vi njuta och lära känna varandra. Detta är riktig lycka. Älskar mina pojkar. Ett STORT tack för alla gratulationer.

Beställt kläder..

Beställde lite kläder häromdagen, plagg som nog är sköna när man inte riktigt fått tillbaka sin gamla kropp..


                        Bara massa svart : )

3 dagar kvar..

Uträkning utgår från dagens datum: Sön 25 okt 2009.
Din graviditet startade Tors 22 jan 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 5 feb 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 277 av 280. (98,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 3 fulla dagar (v39+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 28 okt 2009
Du har 3 dagar kvar till beräknad förlossning.

Upprörd !!!

Sånt här gör mig väldigt upprörd, jag har alltid tyckt att Katrin är helt blåst men detta var droppen IDIOT !!


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6008980.ab


http://www.finest.se/katrinSchulman Idiotens blogg !!






Helt rätt  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article6010577.ab


Fredagsmys !!

Som alltid varje fredag hoppas jag på bebismys på bb ist !

V.40

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


över tre veckor..

Har haft förvärkar och sånt spännande i över tre veckor nu, VARFÖR kan det INTE starta på riktigt?! Kan inte sova mer än max 10 min åt gången på nätterna för jag har så ont, jag har ingen ork till något på dagarna men för rastlös för att sova.. är så trött på detta nu. 9  dagar till bf och jag kanske gå över tiden med.. suck !!!!!!!!

Bloggpaus.

Jag har bestämt mig för att lägga bloggandet på hyllan, det ger inte mig någonting och jag tycker bara allt detta med bloggar är skit. Jag kommer även sluta läsa mina vänners bloggar så är det något ni vill ha sagt så vänd er till mig då jag som sagt inte kommer läsa dem mer. Tycker detta har blivit för mycket, folk pratar inte med varndra utan använder bloggar samt facebook ist. Tycker och tänker man något om ens val ja då väljer folk att skriva ett inlägg om det, vi är väl ändå vuxna människor? tycker detta är helt fel, det blir bara massa missuppfattningar och irritationer. Jag vet att jag inte är spec duktig på det här med att blogga därför ser jag inte riktigt någon mening med det, jag har inget att ge mina bloggläsare. Därför lägger jag detta på hyllan. Får se hur det blir emd facebook och allt såntdär.

Trevlig helg på er!!


V.39

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Det enda jag vill är att föda nu, är det verkligen för mycket begärt?! GE MIG VÄRKAR OCH MASSOR MED SMÄRTA !!! Jag längtar så mycket efter att få träffa vårt mirakel, få känna h*n utanför magen, räkna fingrar och tår, lukta på h*n och pussa och bara njuta !!


Lussekatter

Natten har varit hemsk, har haft förvärkar som var riktigt hemska. Vid tjugo i tolv inatt var jag så hungrig så jag gick upp och åt två ägg och makrill, tog två alvedon och värmde min dyna. La mig men smärtan blev värre, vid två var det hemskt och jag kände mig hungrig igen så jag gick upp och gjorde gröt, värmde dynan än en gång och la mig, inte blev det bättre så tillslut väckte jag Jokke och sa att det nog var på g.. Men det var inget jag kunde "klocka" som dem säger med värkar, Jokke masserade mig en stund och jag sa han kunde somna om för det var nog inget på g ändå.. Efter ett par timmar lyckades jag somna och i morse hade jag ont men dock inte lika ont. Nu under dagen har jag haft fruktansvärd mensvärk i mage och rygg, hoppas verkligen det är på g.

Nu bakar jag och lillebror lussekatter, 66 kronor för två paket saffran, som hittat !

Senare idag ska jag och Jokke ner och vaccinera oss mot svininfluensan, kvälllen blir nog lugn.

Babyskydd.

Nu har vi äntligen köpt babyskydd, en sånhär blev det. tänkte egentligen köpa en akta graco men det fanns inga och denna är mkt lättare och det passar mig perfekt, sen har jag hört mkt positivt om den så vi är nöjda med vårt köp.

 Allt såg fint ut hos bm och jag har inte längre Gbs men kommer ändå få antibiotika för det eftersom jag haft det. Vi tittade på förlossningsfilmen och en film som handlade om nybliven småbarnsförälder. Sen blev det lunch på subway.

nu ska vi vila lite, Jokke börjar jobba halv två.

Uppe med tuppen.

Vaknade och hade jätte ont i magen, bla av hunger.. nu har jag ätit och jag har fortfarande ont och det trycker neråt, kanske på g? inatt trodde jag det.. hade så ont och konstiga smärtor men sen försvann det bara, blir så ledsen när man tror det är på g sen bara försvinner det, jag önskar bara lite värkar och smärta, är det för mycket begärt? : )

Idag är det iaf 16 dagar till bebis är uträknad, 2 veckor sen vi var på förlossningen och dem sa det dröjer dagar till bebis kommer, jovisst. Tycker inte läkare borde få säga så om dem inte vet till 100 % det känns ju redan som jag går på övertid, och TÄNK då om jag gå över tiden.. då får Jokke flytta hemifrån : ) haha.. Nej men jag hade gärna gått över tiden om det inte varit för att jag har ont hela tiden, jag fasar inför nätterna för då är det som värst, dem säger man ska sova/vila så mycket som möjligt den sista tiden, men hur ska jag kunna det när jag har ont hela tiden, huvudvärk och såfort man lyckats slumra till nej då blir man kissinödig.. haha det är inte lätt. Och denna enorma längtan!!!

Till något annat, ikväll ska min Mamma ha ljusparty och det ser jag fram emot, många som varit på det och jag är så nyfiken på vad det är, sen älskar jag ljus och sånt mys. Så jag och Julia ska dit ikväll, ska bli riktigt trevligt. Jokke jobbar ikväll igen, tråkigt.

nu ska jag klä på mig och fixa det sista i sovrummet, dem kommer och tapetserar nu på fm och gardinerna är inte nere, sen ska vi till barnmorskan klockan nio så jag får strax väcka Jokke.

Trevlig dag på er alla !!! Håll tummarna på bebis : )


Rekommenderas !!!

 Detta är något av det godaste jag jag ätit !!!

Piss

Idag är en jobbig dag, jag kommer nog en dag att skriva och förklara för er för detta är sjukt. Men ni kommer få veta anledning till varför min blogg är låst och kommer hädanefter att vara det. Hoppas ni alla haft en trevlig dag. Själv hoppas jag på värkar och bebisfödande : )

så..

Nu har jag satt lösen, ni kan väl skriva en kommentar så jag vet ni fått : )

förvärkar och glad !!

Dem ringde och sa att det kommer på måndag och börjar tapetsera, så skönt ! Då är dem klara tills bebis kommer, om h*n nu inte vill titta ut i helgen, har haft mkt förvärkar dem senaste dagarna och det gillas. Kan alltid hoppas att det inte blir något fredagsmys hemma ikväll utan på bb med bebis : )


V.38

Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

 



20 dagar kvar

Hösten är mysig.

Jag tycker det är riktigt mysigt när det är typiskt höstväder, krypa ner under ett vamt täcke med sin älskade bredvid sig sen tända massor med ljus, så mys !! : )

Idag känner jag mig inget vidare, har sovit lika dåligt inatt .. har konstiga smärtor i magen men vågar inte hoppas på något. Blir mest att vila idag..

Fått nytt golv i sovrummet, blev riktigt snyggt men rummet ser mindre ut då detta golv är mörkare. Hoppas på att dem kommer och tapetserar snart med, så vi slipper flytta ut och in när bebis kommit. Och jag vill inte ha det såhär rörigt då.

I em när Jokke slutat ska vi köra till stan och hämta hem bilen, äntligen !! Är så glad att Mamma ställer upp och lånar ut sin bil, jobbigt om något skulle hända och vi inte har tillgång till någon bil. Ska hem till henne och lämna bilen sen ska hon bjuda på mat. Hon har hittat mina gamla bebiskläder så vi ska titta på dem, hade varit roligt om vi hittat något vår bebis kan ha. Jag var väldigt liten när jag föddes så det är inte säkert det passar men vi kan ju se : )

Nu ska jag vila lite till innan fölossningskliniken börjar, som jag längtar tills det är vår tur !!

Imorgon ska vi få kela bebis !!! : )

22 dagar

22 dagar till bf.. Nätterna är fruktansvärda, får verkligen ingen sömn alls. Har en bebis som bökar och stökar dygnet runt och det gör riktigt ont ibland. Så bebis du får gärna komma innan bf !!

Annars är allt bra, ska få nytt golv i sovrummet imorgon så här är kaos hemma. Sängen står i vardagsrummet, eller ja madrasserna.. hoppas dem får det gjort snabbt. Sen ska vi få nya tapeter med, kan ju alltid hoppas det blir nu direkt efter så vi slipper flytta in allting och sen ut igen. Vill inte hålla på med sånt när vi har bebis här ju..

Nu ska jag göra kaffe.

Välkommen till världen Max !!

Ett STORT Grattis till Sandra och Thomas som igår kväll fick en liten Max !! Är så glad för deras skull och är så nyfiken på den lille killen!! 
                                   


    

Grattis till den lilla pojken


Magen v.37






Lång text

För att summera lite..

I söndags var mamma och hennes kille och barn här, lillebror med. Vi fikade och hade trevligt, efter dem gått hem vid nio tiden fick jag fruktansvärt ont i svanken, det strålade och jag trodde jag skulle svimma av smärta. La mig i ett bad men det kändes inte bättre, tog två alvedon och la mig i soffan med värmedynan, det släppte lite men kom sen tillbaka. Efter ett tag gick vi in och la oss, blev inte mkt sömn för min del. Måndag morgon och vi skulle till bm klockan nio, jag hade fortfatrande ont och ville inte åka in men Jokke övertalade mig. Trodde jag skulle spy på vägen in så ont jag hade, kom in till bm, hon mätte magen tog blodtrycket sen skickade hon oss till förlossningen, smärtan hade inte avtagit. När vi kom till förlossningen kopplade dem ctg på mig, hade svårt att ligga stilla av smärtan. Bebis mådde bra och det var ju det viktigaste, min smärta försvann inte, höll på att bli tokig. Fick bricanyl och smärtstillande, blev trött och skakig men det blev inte bättre i ryggen.. Ctg visade inga sammandragningar och det visste jag eftersom det bara var i svanken jag hade ont. Dem undersökte mig och tappen vad mogen och hade börjat öppna sig så sa Jokke, tror ni vi kommer föda några veckor innan? Nej sa läkaren detta handlar om dagar, vi båda blir lite skräckslagna och jag med mina hormoner börjar gråta.. detta var inte vad jag tänkt, vi hade inga grejor med oss, är inte fullgången nej detta kändes inte bra. Dem sa vi fick stanna på obesrvation under natten då jag har Gbs och behöver pencilin innan förlossningen startar. Vi fick ett rum på bb, Jokke körde hem och hämtade bb väskan ifall det skulle va något.

Framåt kvällen lugnade sig min smärta, blev då lite besviken för då hade vi ju ställt in oss på att bebis kanske ville komma.. Men vi stannade och det var lite från och till hela natten. Vid ronden dagen därpå säger läkaren att vi ska åka hem och vila, eftersom det lugnat sig var det inte på gång ännu, jag blev besviken och ledsen men samtidigt är det bra så länge bebis vill stanna.

Sen har smärtan varit hemsk sen dess, igår var det något fruktansvärt, jag bara grät och mådde illa. Trodde jag skulle svimma, kände inte bebis mycket så vi åkte in och allt såg fint ut, fick smärtstillande utsktivit och ska få Tens apparat att ha..

¨Så nu är det bara att vänta och se...


Vinnaren.

Ett stort Grattis till Rebecca som vann tävlingen http://beskan.blogg.se/ Skickar ett mail till dig senare idag. Tack alla som var med och tävlade !







Fy fan !!

Jag har så ont så jag svimmar snart !!!!! Måtte det starta ordentligt snart !!!!!

Vecka 37

Vecka 37: 1 okt - 7 okt 2009

 



Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Tävling avslutad.

Nu är tävlingen avslutad, återkommer under dagen om vem som vann, mail kommer även skickas till vinnaren. Så håll utkik!

RSS 2.0