Gissa..

Imorgon går vi in i v.37 tänkte att nu får ni börja gissa vad ni tror ligger inne i min mage, är det en pojke eller flicka tro? : )




Årsdag !

Idag är det vår årsdag !


: )

denna helgen har vi bara slöat och det har varit skönt.. Fast nu städar jag lite, pausar här nu : ) Har inte riktigt så mycket ork längre nu så det blir en del pauser. Ska möta Jokke vid affären om en halvtimme (han är och tränar nu) ska bara komma på vad vi ska äta ikväll.

Imorgon är det dags för bm besök och det är lika roligt varje gång, mysigt att höra bebis hjärtljud !!

Har haft mycket ont i ryggen dem senaste dagarna och även värk neråt vid magen, kan ju alltid hoppas det är något på gånga, längtar så efter bebis !!


Bakluckeloppis !

Idag sov vi länge, Jokke var inte hemma förräns efter tolv och då var jag ju nyfiken så han fick berätta allt. Var bla en bilolycka i hanaskog med en som omkom, usch det var en ung flicka. Men dem satt bara beredskap i kristianstad och det var ju skönt, måste vara fruktansvärt jobbigt att se något sånt. Sen fick dem ett larm om en brand i balsby.

Nu är Jokke nere och köper bullar till frukost, sen ska vi klä på oss och köra ner till idrottsplatsen för att kolla när Adam spela match och sen är det bakluckeloppis där. Sen har vi inte mycket inplanerat, går ju inte nu när han har jouren. Sara kommer hit och hälsar på i em, ska bli trevligt.

Trevlig helg !

-olyckliga människor.

Det är så roligt att ens lycka kan påverka människor så, stackare som lever sånt olyckligt liv!! Och detta är min blogg, jag skriver precis vad jag vill.. Vill jag skriva 365 dagar om året samma sak då gör jag det, jag har över 100 läsare så min blogg måste ju vara intressant på något sätt.. tycker det är roligt att man kan påverka folk så, det bjuder jag på !

USCH

Jag blir riktigt upprörd att gravida kvinnor röker, fy fan vad jag tycker det är själviskt !!! Hur fan kan man göra det?! tycker det är riktigt jävla sjukt och egotrippat !!!!!!!!!!!!

Det miraklet man har i magen är ju det värdefullaste man kan ha, hur kan man då välja att röka ?!?! NEJ FY FAN FÖR DET !!!!

Första larmet !!

Nu är Jokke ute på sitt första larm, jag är lite smånervös då jag vaknade av larmet så jag hann knappt reagera. Men jag är glad för hans skull, hoppas dock det inte är något allvarligt som hänt.

Angående lösen

Det är ingen som kommenterat elakt eller så, tack för ni är omtänksamma !! Jag har sen innan sagt att när det börjar närma sig bf ska jag sätta lösen då jag känner att bloggen blir så mycket mer personlig. Sen finns det ju alltid dem som läser min blogg som jag inte alls tycker ska göra det, då dem inte har med vårt liv att göra, spec inte när bebis är kommen. Därför väljer jag att sätta lösen. Eftersom jag nu anordnat en tävling väntar jag med det men jag kommer göra det inom närmsta tiden. Detta är ett beslut som jag står fast vid för dem här människorna ska inte ha med vårt liv att göra, får se hur Jokke gör med sin blogg det är helt upp till honom. Men jag har valt bort dem i mitt liv och kommer därför sätta lösen.

Nu ska vi sova, Godnatt.

ARG





Efter tävlingen kommer jag sätta lösen på min blogg då det finns ett antal stycke idioter som inte ska läsa min blogg !!!!! ni som vill ha lösen skriv en kommentar !!


Huvudvärk och bm besök.

Har idag varit hos bm för att ta prover angående min huvudvärk, allting såg fint ut och bebis har borrat ner huvudet så det förklarar min smärta jag haft. H*n var en riktig vilde så det var svårt att fånga hjärtljuden men tillslut lyckades hon och det slog så fint så : )

Eftersom proverna var bra ska jag ringa och få en akuttid till vårdcentralen imorgon och undersöka huvudvärken. Men jag tror nästan det är spänningshuvudvärk då det inte hjälper med alvedon eller något, men när Jokke masserar släpper det lite för stunden. I vilket fall som helst ska jag dit imorgon.


Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad.

Trevlig dag/kväll.

TÄVLING !!

Dags för tävling !
 
Ni har chansen att vinna 56 st ägglossningstest + 20 st graviditetstest värde 379,90
 
Har själv användt mig av dessa och tycker dem är jättebra, har skrivit mer om det i detta inlägg http://baradu.webblogg.se/2009/september/testlagret.html#comment. Allt ni behöver göra är att svara på denna frågan.
 



Teststickan levereras i en fuktbeskyddande folieförpackning.Ägglossningstest - Testlagret
 
Hur breda är Testlagrets graviditetstest stickor?
 
1. 2 mm
X. 6 mm
2. 120 mm
 
 
Tävlingen börjar idag och avslutas om en vecka, skriv ert svar i en kommentar där ni även lämnar er hotmail adress.


Lycka till !!



V.36

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


förlåt..

Självklart älskar jag Jokke idag också, förlåt jag glömde skriva det !!


ÄLSKAR MN JOKKE ÖVERALLT ANNAT !!!

Nivea

 Köpte en tidning häromdagen och fick prover på detta shampo och balsam, luktar riktigt gott och det var bra för mitt hår!!

Testlagret.

Jag vill rekommendera en bra sida där man kan beställa billiga tester. När jag och Jokke började planera bebisverkstaden använde jag mig av ägglossningsstickor från dem, jätte praktiskt när man inte ritktigt vet när man har det. Sen beställde jag även graviditetstest från dem. Jag är jättenöjd med deras produkter och jag kommer även beställa där då det blir dags för nästa bebis.  Ta en titt på deras hemsida www.testlagret.se

Jag kommer inom dem närmsta dagarna ha en tävling via dem, där ni har chansen att vinna 56 st ägglossningstest + 20 st graviditetstest värde 379,90. Så håll utkik nu : )

Dem har fraktfritt om du handlar för mer än 100 kronor.

Leverans dagen efter din beställning om den görs innan klockan 19 på kvällen.

Köp idag - betala om 21 dagar.

Massa bra erbjudande !! Ta en titt !

Mat !!

Jag älskar mat, jag älskar att äta.. Senaste veckan har jag börjat äta hela tiden, så gott!!


energi till max

Idag har jag varit i stan med Sandra och Anna. Har gått i lite affärer, mest tittat på barnkläder, inget annat som intresserar just nu : )

blev lunch på Trendie, jag åt bakad potatis med räkröra. Köpte bara en foundation men hade gärna köpt massor med bebiskläder men Jokke har sagt jag får lugna mig nu. Blir ju roligare att handla sen nmär vi har bebis här med, då kan man handla lite mer könsrelaterat. Jag vet att får vi en flicka kommer jag bli tokig i rosa !! : ) Men sen älskar jag färger så även om vi får en pojke blir det massor med färger, dock inte rosa när han är bebis.

Åh som jag längtar, jag hoppas bebis vill komma lite innan bf.. men det viktigaste är att bebis mår bra och inte har ont sen får han/hon komma när han/hon är redo.

Efter vi varit i stan idag var jag riktigt trött och hade ont överallt, men sen helt plötsligt vände det och jag fick sån energi. Började storstäda här hemma, röja i barnrummet, och nu tänkte jag baka. Haha rätt roligt det där.. Får väl igen inatt då brukar foglossningen spöka.

Nu har vi precis ätit ungsstektfalukorv och hemmagjord potatismos. Jokke stack precis ner till brandstationen för en övning och jag ska diska undan och börja baka.

Trevlig kväll på er !


Fy på dig Sandra.

Sandra är ytlig.. Hon tycker synd om hundar som är ute i regnet men inte om grisar för dem är fula.. hemska människa !!

Magen v.35

 v.35




38 dagar kvar

Idag har vi varit på stranden och myst, Jokke jobbade ju så han kunde tyvärr inte följa med. Ikväll har vi ätit Tacos och chips och lite sånt smått och gott. Har precis tittat på en film, minns inte vad den heter men bra va den : ) Är öm i hela kroppen så jag ska flörta till mig en massage av Jokke sen, iof gör han det varje kväll men kan kanske få lite extra ikväll : )

imorgon bitti 06.00 börjar han sin första jour vecka, så jag kommer vara toknervös ifall något skulle hända, så alla ni i tollarpstrakten tänd INGA ljus denna veckan tack !! haha..


Lite mer mys nu sen blir det väl sängen för hjärtat, jobb för honom imorgon och jag ska väl inget göra som alltid annars.

Kärlek och längtan !!

Jag älskar min Jokke och toklängtar efter vår bebis !!

Kärlek och längtan !!

Jag älskar min Jokke och toklängtar efter vår bebis !!

40 dagar till bf

Jag har tappat lite det här med att blogga känner ja, känns inte lika roligt längre. Men jag tänkte skirva lite nu just för att fördriva tiden.

Var upp 07.00 i morse och körde Jokke till nöbbelöv, tänkte jag skulle fortsätta sova när jag kom hem igen men ikke, då var jag för pigg. Så nu har jag diskat lite, ätit frukost och väntar på att kaffet ska bli klart. Ska ta tag i sista tvätten med sen vet jag inte riktigt.. Kanske baka något? Kanelbullar hade varit gott.. Dagarna är så långa och tråkiga just nu.

Idag är det sista dagen för Jokke med utbildningen, skönt då jag får ha honom hemma lite mer, ego som man är : ) Men jag är så glad för hans skull att han fått denna chansen då jag vet vad det betyder för honom.

Ikväll ska vi iväg och grilla med bla mamma och hennes kille, så jag ska ta upp kycklingfilè från frysen, det är helt klart det godaste att grilla. Får gå ner och köpa pommes och sånt sen..

Är så trött på min huvudvärk och att jag är så öm i hela bröstkorgen.. men snart har vi bebis här hos oss !!!!


Trevlig fredag och helg !

Älskar min Jokke !

Love love love..

Jag älskar min Jokke över allt annat.. Imorgon är det exakt ett år sen han sov hos mig för första gången och sen dess har vi sovit tillsammans. Jag älskar honom så otroligt mycket, går inte att beskriva med ord. Min kärlek till honom växer för var dag som går. Och om 5 veckor beräknas vårt kärleksbarn titta ut och vi längtar verkligen enormt mycket !!


V.35

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

 



Beställt till Bebis

      : )

KÄRLEK TILL TUSEN

Ville bara titta inom och säga att jag älskar min Jokke över allt annat !! Ååå vad du gör mig lycklig underbara människa !! Jag är så tokkär, vill bara skrika ut min lycka !!!!! Och snart har vi vår efterlängtade bebis här !!! UNDERBART LYCKA TILL TUSEN !!!!




 

V.34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



47 dagar kvar.

Utmanad

jag har blivit utmanad av Malin


regler:
det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! lycka till!

1. vad heter du? Johanna
2. ett ord på fyra bokstäver: Jaha
3. flicknamn: Jolie
4. pojknamn: Joakim
5. yrke: Jordbrukare
6. färg: Jätte röd : )
7. klädesplagg: Joggingbyxor
8. mat: Jordgubbar
9. sak i badrummet:
10. plats/stad: Jönköping
11. en orsak att vara sen: Jobbat över
12. något man skriker: Ja !!
13. film: Jag vet vad du gjorde förra sommaren.
14. något man dricker? Jolt Cola
15. band: Joyride
16. djur: Jordekorre
17. gatunamn: jag vet inte..
18. bil: Jaguar
19. sång: Jag vill ha en egen måne


Jag utmanar Julia, Nea, Linda, Sandra, Bergilot

Magbild v.33

.33 Magbilder v.33

På torsdag går vi in i v.34 : )


Havregrynsgröt och Lasse stefanz

Idag mår jag bra, konstigt att jag bara kräkte sådär sen var det inget mer.. Vågade knappt äta något igår ifall det skulle komma upp igen, men det var bara då på fm.. märkligt.

Har ont i bröstet idag och revbenen, bebis är där och bökar hela tiden så jag hoppas det beror på det och inget annat. Var inne och gjorde Ekg häromdagen då jag haft så ont men det såg fint ut då, men det är nästan värre nu tycker jag och man blir ju orolig. Usch ja..

Idag fyller min kära Farmor år, 29 enligt henne själv och det kan man nästan tro så pigg hon är : ) Jag och Tobbe ska ev dit ikväll och gratulera henne, får se lite hur det blir. Jag har ingen bil då Jokke ska på brandmansövning i stan.

äter nu frukost sen ska jag in i duschen sen blir det en sväng hem till mormor och kivas med Leo. Är så trött på att sitta hemma..

49 dagar kvar, inte för att man håller räkningen eller så : )

Älskar min Jokke, jag vet inte vad jag skulle gjort utan honom och jag hoppas jag aldrig behöver uppleva det. Jag har aldrig känt såhär stark för någon och min kärlek till honom växer för var dag som går !! Snart ska vi få vara med om det största i vårt liv, vi ska bli föräldrar!! Helt underbart !!

Ha en bra dag !

Kräk och sånt.

Idag skulle vi ha en mys dag, men nej då ska jag må skit och kräkas.. INTE OKEJ !!

Tacksam.

Jag har haft en del jobbiga perioder under min grav, inget jag vill gå in på här men det har som sagt varit jobbigt. Och många dagar har jag önskat att detta är över. Trots detta är jag evigt tacksam att jag kan bli gravid, att jag får skapa ett barn med den människa jag älskar av hela mitt hjärta, att vi ska bli en familj. Jag längtar nästan för mycket efter vår bebis så jag blir deprimerad av att tiden går så sakta, jag går hemma och gör ingenting. Vågar inte gå ut bland folk pga svininfluensan då jag är livrädd att få den. Så nu får tiden minsann går lite fortare tycker jag !!

kände att jag behövde skriva av mig lite.

Älskar Jokke så otroligt mycket !

v .33

Vecka 33: 3 sep - 9 sep 2009

 

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket   

 




RSS 2.0