501 tips som underlättar föräldrarskapet

Har läst mycket om denna boken så idag beställde jag den. Man kan aldrig få för mycker tips :)

501 tips som underlättar föräldraskapet En guldgruva för rådvilla mammor och pappor

Här får föräldrar tips om allt från graviditeten, sömnen och maten till förskola, barnkalas och resor. Alla tips kommer från andra föräldrar vars barn också haft svårt att sova, vägrat välling, inte velat sluta med nappen, kommit i trotsåldern eller vad det nu kan vara. Föräldrar som vet hur det är delar med sig till andra föräldrar.

Alla småbarnsföräldrar vet att livet ibland kan vara ett stort kaos. Är det inte sömnen som är problemet så är det kanske maten, eller inskolningen eller potträningen eller trotsåldern

Teorier och expertutlåtanden i all ära, men det är inte alltid sådant som fungerar i verkligheten. Här får föräldrar tips av andra föräldrar som upplevt samma saker men hittat olika vägar som passar dem. Alla tips är kanske inte politiskt korrekta, men de funkar i vardagen för respektive familj. Var och en kan testa och se vad som passar en själv och ens barn. Man kan också få inspiration att komma på egna lösningar.

Boken är gjord i samarbete med Vi föräldrar, och tipsen har delvis samlats in via tidskriftens hemsida. Både mammor och pappor kommer till tals, och råden riktar sig till föräldrar med barn i åldern 06 år. Tipsen har delats upp efter ämnesområde och samlats i elva kapitel med föräldratips, faktarutor, charmiga fyrfärgsillustrationer och lästips.



Någon som läst den?

Kommentarer
Postat av: Sara

Precis som jag skrev och som du säger, vi alla är olika därför kan inte en sak fungera på alla. Dessa tider är ju inget vi har "bestämt" utan det har ju kommit från Viggo från första början att han har blivit trött vid den tiden och hungrig vid den tiden sen har det bara flutet på och resulterat i dessa tider som vi har idag:) Och Detta fungerar utmärkt för oss alla! Man vet liksom precis när det är dags för något och man kan verkligen planera på ett helt annat sätt tycker jag. Är vi iväg den tiden vet jag att han kommer bli hungrig och då är det bara att packa med mat till honom tex.Givetvis ska man följa sitt barns signaler, skulle Viggo bli hungrig mot all förmodan mellan frukosten och lunchen tex ja då är det ju klart han får något att äta, eller om han är trött/sjuk etc.Men han verkar nöjd och belåten så som vi har det idag. Man måste kunna vara flexibel också så klart! Och visst finns det undantag, man måste ju kunna åka iväg och göra saker och det är klart hans sovtid kanske rubbas just den dagen, men sånt får man ju räkna med att det kanske blir lite gnälligare just den kvällen.



Det med vällingen är bara som jag har hört av olika föräldrar och läst, jag har själv ingen erfarenhet eftersom Viggo alltid får sin välling i soffan på kvällen, men för honom fungerar det bra och han blir allt annat än pigg iallafall;) Så där ser man också hur olika det kan vara:P

2010-11-15 @ 18:02:16
URL: http://baramitthjarta.blogg.se/
Postat av: Ellie

Tack! =) Vad tar ni för Risk inne hos er då? kram

2010-11-15 @ 19:51:33
URL: http://elliegyll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0