Stolt över mig själv.

Jag är så oehört glad som fortfarande helammar och att Neo klarar sig på det. Visst är det kämpigt ibland men helt klart värt att kämpa för. Några har sagt till mig att pröva ersättning på kvällen då han vaknar på nätterna men jag vill verkligen inte göra det. Jag har ju mat och han klarar sig på det, jag är hellre uppe och ammar han än ger han ersättning. Jag visste att som småbarnsförälder så blir det vakna nätter, det ingår : ) Så jag har inte förväntat mig annat. Natten till idag sov han 5 timmar innan matdags så det kanske vänder nu? Vem vet.. spelar mig ingen roll. Bara Neo är nöjd så är jag mer än nöjd.

Nu ska vi mysa ner oss i sängen och läsa snövit för honom.


Tack för en trevlig kväll familjen Evergren/Kindvall.

Kommentarer
Postat av: Sara

Sålänge inte bvc säger något eller han inte går upp i vikt som han ska så klart du inte ska ge honom ersättning :) Som du säger det ingår vakna nätter när man blir förälder. En del äter lite och ofta medans andra kan det dröja flera timmar mellan att dem äter, men så länge dem inte tappar i vikt så ska man ju självklart inte ge dem ersättning. Hel amma är det bästa och det är något jag verklgien också kommer kämpa för:)

2010-03-22 @ 09:27:02
URL: http://baramitthjarta.blogg.se/
Postat av: sara

Det är absolut inget fel i att ge ersättning. Den ersättningen som finns idag är framtagen för att folk som inte kan amma eller inte vill amma ska kunna använda. Det låter som om att det skulle vara något fel i att ge ersättning men det är det inte. Men helt klart så ska man ju amma om man kan och vill. Men att ha en bebis som ska ammas varje halvtimme så är det inte så kul. Varken för barnet eller för mamman. Man blir väldigt lätt frustrerd när man inte kan göra något annat än amma. Barnet känner av det oxå.



Du ska ha en klapp på axeln för att du har klarat det så bra!

2010-03-22 @ 12:01:54
URL: http://sarathore.blogg.se/
Postat av: Arvid.

Du kan ju vara glad att du har bröstmjölk som mättar ditt barn och som räcker till. Somliga har inte den turen (varken med eller utan hjälp) och då är jag fruktansvärt glad över att ersättning finns och efter råd från bvc känns det inte lika jobbigt att använda det, för av någon helt onödig anledning (fick jag talat om för mig) gjorde det de från början. Ersättningen är ofarlig och ett utbyte/hjälpmedel om inte amningen funkar, det är framtaget för att barnen ska kunna få den näring dem behöver om inte amningen funkar. För alla är det inte så lätt, så var glad. Och visst ingår vakna nätter, det behöver inte bara gälla spädbarnstiden utan även längre upp i åren. Alla är olika.

2010-03-22 @ 12:09:13
Postat av: sara

Nej men det lät så tycker jag. självklart så gör man som man själv vill och känner för. ABSOLUT!

2010-03-22 @ 13:17:44
URL: http://sarathore.blogg.se/
Postat av: Jenny

Bra sagt Johanna!! Håller med varenda ord. Kan man inte amma av någon anledning är det en sak. Jag helammar också fortfarande och anser också att man på köpet när man skaffar barn får stå ut med att gå upp på nätterna. Det är ju under en så kort tid av barnets liv det gäller.



Vi ska snart börja med smakportioner, men det är mest för att i lugn och ro börja testa och vänja honom.



Kram

2010-03-22 @ 18:11:48
URL: http://www.barnlangtan.se/
Postat av: Malin

Klarar han sig på bara att amma så hade ja me gjort de helt klart!

2010-03-22 @ 18:55:23
URL: http://malinjljung.blogg.se/
Postat av: Sandra

Tack så mycket själva :) Hoppas på att de blir en kväll/dag snart igen :D



Vill man amma så gör man de, vill man ge ersättning gör man de :) Upp till varje person hur man vill göra och man gör precis som man själv vill :P Varje mamma vet vad som är bäst för sitt barn och ingen gör fel :-P

2010-03-22 @ 21:58:48
URL: http://whybenormal.blogg.se/
Postat av: Desireé

Det bästa är att amma, men som sagt alla kan inte eller vill inte och då finns ersättning för dom personerna. Det viktigaste är att du gör det som känns bäst för dig och Neo, och det är juh såklart amningen!! Så Johanna var glad för att det funkar!! (Vilket jag vet att du är)

2010-03-23 @ 07:03:00
URL: http://sessandezzan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0